Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Τζανής που βρισκόταν ανάμεσα στα ονόματα της λίστας των 36 πολιτικών προσώπων που φέρεται να ήλεγχε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).


Απαγχονισμένος βρέθηκε στην κατοικία του στον Βόλο ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚΛεωνίδας Τζανής.



Ο κ. Τζανής βρισκόταν ανάμεσα στα ονόματα της λίστας των 36 πολιτικών προσώπων που φέρεται να ήλεγχε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), εξέλιξη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε επηρεάσει ψυχολογικά τον πρώην υφυπουργό.
Μάλιστα την Τρίτη και την Τετάρτη είχε προγραμματισμένο ραντεβού με το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης για το εν λόγω θέμα. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, εμφανιζόταν ανήσυχος για τις εξελίξεις, ωστόσο η υπόθεσή του δεν χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα σοβαρή.

Η σύζυγός του τον γυρίζοντας στο σπίτι αντιμετώπισε το φρικτό θέαμα.

Η πορεία του Λεωνίδα Τζανή

Ο Λεωνίδας Τζανής γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας, πριν από 57 χρόνια. Το 1980, άρχισε να ασκεί τη δικηγορία στο Πρωτοδικείο Βόλου και στο Εφετείο Λάρισας.

Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου. Την περίοδο 1987-1989 και 1991-1993, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-1992, ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού. Από 1η Ιανουαρίου 1993 έως 30 Οκτωβρίου 1993, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου. Στις 10 Οκτωβρίου 1993 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. 

Στις 22 Οκτωβρίου 1996, εξελέγη αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης και το Νοέμβριο του ιδίου έτους πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του καζίνο του Φλοίσβου. Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ από το Νοέμβριο του 1998 μέχρι το Φεβρουάριο του 1999, οπότε, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Πηγή : www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: