Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΤΤΙΚΗ: Μεγάλη συμμετοχή του λαού στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ. Κάθε γειτονιά και μια διαδήλωση !


Σε 32 συνοικίες και περιοχές «έστησαν» χτες συγκεντρώσεις οι Κομματικές Οργανώσεις του Λεκανοπεδίου
Από τη μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια

Στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και σε 30 ακόμα συνοικίες και περιοχές της Αττικής, οι Κομματικές Οργανώσεις του Λεκανοπεδίου «έστησαν» χτες μαζικές συγκεντρώσεις, που εξελίχθηκαν σε πορείες.
Στα Προπύλαια, η συγκέντρωση ξεκίνησε με την καταδίκη από τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, της επίθεσης «των δυνάμεων καταστολής και τη σύλληψη πάνω από 100 εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την προσαγωγή τους στο Αυτόφωρο.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, τα καλοπληρωμένα τσιράκια των ΜΜΕ για την επίθεση σε όσους αγωνίζονται. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας, τη συμπαράστασή μας, απαιτούμε να αφεθούν τώρα ελεύθεροι και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους».
Αμέσως μετά την ομιλία, ακολούθησε πορεία που ξεσήκωσε το κέντρο της πόλης με συνθήματα όπως: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά! Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Η κρίση και τα χρέη δεν είναι του λαού. Τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού». Η πορεία «κατέβηκε» την Πανεπιστημίου και διέσχισε τις οδούς Αιόλου και Σταδίου, με κατεύθυνση το Σύνταγμα. Στη συμβολή των δυο δρόμων, ένα τμήμα της πορείας, αυτό της Αχτίδας των Επαγγελματοβιοτεχνών Αττικής, κατευθύνθηκε προς την Αγίου Μάρκου και την Ερμού, όπου μοίρασε ανακοινώσεις στα μικρομάγαζα, στους εμποροϋπαλλήλους και τους περαστικούς.
Από τη συγκέντρωση στο Περιστέρι
Σε όλη τη διάρκεια της πορείας, νεολαίοι μοίραζαν την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ και ενημέρωναν τον κόσμο για την πρόταση νόμου του Κόμματος που η κυβέρνηση δεν έχει φέρει ακόμη για συζήτηση στη Βουλή. Τα δύο τμήματα της διαδήλωσης συναντήθηκαν ξανά στο Σύνταγμα, κάτω από το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, όπου μίλησε ο Σ. Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ



Πηγή : Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: