Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Euro 2012: «Τον καλύτερο εαυτό μας στα δύσκολα»

Ξεκαθάρισε πως θα περιμένει τον Φωτάκη, που τραυματίστηκε, μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ δήλωσε πως οι απουσίες δεν τον τρομάζουν, καθώς στα δύσκολα οι Ελληνας βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό.

«Οι έλληνες οποτεδήποτε αντιμετωπίζουν δυσκολίες, βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό και αντιπαρέρχονται των δυσκολιών. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι δύσκολο, απέναντι σε δυνατό αντίπαλο, ωστόσο ας ελπίσουμε να μην έχουμε πρώτα δυσκολίες για να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά να μπούμε από την αρχή δυνατά για να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η νίκη», είπε αρχικά ο πορτογάλος τεχνικός.
 - Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της Τσεχίας; «Το ότι έχασε από τη Ρωσία, δεν μου αλλάζει την εντύπωση που έχω για την Τσεχία. Εχει γρήγορους παίκτες, είναι συμπαγής και επικίνδυνη ομάδα. Πρέπει να εξουδετερώσουμε τα βασικά τους ατού για να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Στα πρώτα 20 λεπτά με την Ρωσία, μην ξεχνάτε ότι η Τσεχία ήταν καλύτερη».
 
- Εχετε επιλέξει την ενδεκάδα; «Εχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου, ωστόσο θα περιμένουμε και την τελευταία προπόνηση, ώστε να αποκτήσω μια πιο ξεκάθαρη γνώμη για το αυριανό παιχνίδι».

- Υπάρχει περιθώριο σε αυτό που λέτε «ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να κερδίσει": «Αυτό ισχύει πάντα. Υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Θέλουμε τη νίκη, αλλά αν δούμε ότι δεν έρχεται, θα πρέπει να αποφύγουμε την ήττα. Αυτό δεν προϋποθέτει ότι το σημείο εκκίνησης θα είναι το πώς θα πάρουμε την ισοπαλία. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο: το πώς θα κερδίσουμε. Από την πρώτη στιγμή που είμαι εδώ προσπάθησα να περάσω αυτό το μήνυμα στους παίκτες».

- Η πρόκριση μπορεί να κριθεί ακόμα και στους 3 βαθμούς; «Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή μπορεί κάποιος να πει ότι η Ρωσία  έχει το πλεονέκτημα. Αν όμως παραδεχθούμε ότι η Ρωσία έχει καπαρωμένη την πρώτη θέση, είναι σα να παραδεχόμαστε ότι τα πράγματα δεν θα κυλήσουν καλά στο αυριανό παιχνίδι. Η πρώτη θέση είναι ακόμα ανοιχτή και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με μαθηματικά σενάρια. Εμείς πρέπει να κυνηγήσουμε τους τρεις βαθμούς και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

- Ο Φωτάκης είναι έτοιμος, κι αν όχι, σε ποια λύση θα πάμε; «Θα πρέπει να δούμε την κατάσταση του παίκτη σε λίγο και μετά θα ξέρουμε αν θα μπορέσει να αποτελέσει μέρος των επιλογών που έχουμε. Αν δεν είναι έτοιμος, η Εθνική έχει πολλές επιλογές για μια καλή ενδεκάδα, που μπορεί να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουμε».

- Είναι ο Μπάρος η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα; «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα αγωνιστεί ή όχι, ούτε και την ενδεκάδα της Τσεχίας. Εχουμε βρει όλα τα χαρακτηριστικά των παικτών της και είμαστε καλά διαβασμένοι. Αλλωστε, ο Μπάρος αποτελεί μέρος μια ομάδας και κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τα ατού της Τσεχίας».

- Δεχθήκατε τα εύσημα για την διατήρηση του καλού κλίματος, μετά το παιχνίδι με την Πολωνία... «Τα εύσημα πρέπει να δοθούν στους παίκτες για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους. Ο προπονητής που κάνει είναι να δίνει μια ώθηση να πηγαίνει αυτό το κλίμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτοί είναι που πέρασαν τις αντιξοότητες του πρώτου ημιχρόνου με την Πολωνία και παρουσίασαν μια πολύ καλή εικόνα στην επανάληψη».

- Στην Πολωνία αποδείξαμε ότι εκτός από την άμυνα μπορείτε το ίδιο καλά να επιτεθείτε... «Δείξαμε επιθετικές αρετές στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Να αμύνεσαι καλά όταν δεν έχεις τη μπάλα και να δημιουργείς ευκαιρίες όταν την έχεις. Αυτό το είδαν μόνοι τους οι παίκτες και αυτό δημιούργησε την πεποίθηση ότι μπορούν να το κάνουν στο αυριανό παιχνίδι».

Πηγή: www.woop.gr

1 σχόλιο:

jorje7 είπε...

Θα καταγγειλω μονομερως τον Καραγκουνη... : )