Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Παπαρήγα:Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αρνάκι

«Δεν θέλουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θέλουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αρνάκι. Είναι νεφελώδες το πρόγραμμά του.»
Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.
Πηγή: enikos.gr

8 σχόλια:

ΕΟΣ είπε...

Χα,χα!

Η κ. Παπαρήγα κάνει πάντα σωστές προβλέψεις. Στις προηγούμενες εκλογές είχε δηλώσει για την "χρυσή αυγή":

μόλις μπουν οι ναζιστές στη Βουλή θα φορέσουν γραβατούλες και ταγεράκια και θα γίνουν καλά παιδιά...

re-la-re είπε...

Χαίρομαι που το βλέπετε με χιούμορ. Ιδίως μετά τις δηλώσεις του Δραγασάκη ότι δεν σας ενδιαφέρει πια κυβέρνηση της Αριστεράς αλλά κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Αρα δεν θα μας πρήζετε να συμμετάσχουμε.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια "αριστερά" (λέμε τώρα για να κρατάμε τα προσχήματα) που στη συνάντηση των αρχηγών αποκαλύφτηκε ότι δέχτηκε να πληρωθεί το ομόλογο στους κερδοσκόπους μετά την εισήγηση του Παπαδήμου και γι αυτό και δεν είχε πρόβλημα να παραμείνει πρωθυπουργός ο Παπαδήμος (καλά τελικά αποδείχτηκε κάργα αριστερός αυτός) όταν απορίφθηκε η πρόταση της για πρωθυπουργό τον κάτσε καλά Γεράσιμε.


Οσο για τις δηλώσεις της Αλέκας θα τις ξανασυζητήσουμε μόλις κυβερνήσετε. Τότε όχι μόνο αρνάκια αλλά και κοτούλες θα γίνεται. Ηδη για εκείνη την καταγγελία του μνημονίου έχει αρχίσει το κοκοκο.

mikiskke είπε...

Συναγωνιστή re-la-re, για το πόσο αρνάκι έχει γίνει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στο πρόγραμμά του.

Είτε με κεντροαριστερή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με κεντροδεξιά με πυρήνα την ΝΔ ο ελληνικός καλείται να πληρώσει:

1) Κεφαλικό φόρο ή Εισφορά Αλληλεγγύης

Άρθρο 29 του ν.3986/2011: ‘’Επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 έως και 2014 και δηλώνονται με τις δηλώσεις των αντίστοιχων οικονομικών ετών 2011 - 2015.’’.

Ο κεφαλικός αυτός φόρος κυμαίνεται από 1 έως 4% του εισοδήματος των μισθωτών. Υπολογίζεται ότι αφαιρεί περίπου 2 δις ευρώ κατ’ έτος από τα εισοδήματα μισθωτών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τις χρονιές 2012, 2013 και 2014, δηλαδή 6 δις συνολικά.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε σε αυτό της ΝΔ.

2) Το χαράτσι της ΔΕΗ ή ειδικό τέλος ηλεκτροδότησης

Αποτελεί πρόβλεψη του άρθρου 53 του ν.4021/2011 και αφορά ένα πολύ βαρύ χαράτσι για τις χρονιές 2012-2015, με αφαίμαξη 3 δις περίπου ανά έτος, δηλαδή συνολικά 12 δις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταργείται το χαράτσι γενικά, αλλά υπάρχει υπόσχεση βελτίωσης των όρων απαλλαγής για ‘’άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους’’, που και τώρα υπάρχουν σε κάποιο βαθμό.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά:

1) Στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα όπως και το επίδομα άδειας, που συναποτελούσαν δύο πλήρεις μισθούς και που έχουν πρακτικά καταργηθεί από τα μνημόνια και αντικατασταθεί από γλίσχρα επιδόματα.

2) Στο αφορολόγητο όριο το οποίο κατέβηκε σταδιακά στα δύο μνημονιακά χρόνια από 12.000 σε 8.000 και στη συνέχεια στα 5.000 ευρώ, πράγμα που σήμανε μια τεράστια πρόσθετη επιβάρυνση στο εργατικό εισόδημα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ η ΝΔ κάνει λόγο για ‘’αύξηση αφορολογήτου πρώτα στις 8 χιλ. ευρώ και μετά στις 10 χιλ., ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει καμία αναφορά, αλλά μιλάει γενικά για ‘’ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος’’.

Όσον αφορά το επίδομα ανεργίας… http://www.youtube.com/watch?v=hKqvLvni-x0


Y. Γ: Να σημειώσουμε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ευθύνη αποπληρωμής του ελληνικού λαού στο δημόσιο χρέος.

Red Star είπε...

Πέρα από την πρόβλεψη για την Χρυσή Αυγή...

Ο Σύριζα όλοι βλέπουμε που καταλήγει.

Αυτό που είναι από εδώ και πέρα λογικό είναι να ο Σύριζα να ανεβαίνει με τις ψήφους κεντρώων κομμάτων όπως η ΔΗ.ΑΡΙ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ, αλλά και άλλων σχηματισμών όπως των ΑΝΕ.ΕΛΛΗΝΩΝ, Οικολ.Πράσινων κλπ ,αλλά όχι από το Κ.Κ.Ε. !

Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η ψήφος σε Εθνικές εκλογές ΔΕΝ χαρίζεται ούτε είναι ευκαιριακό δώρο.

jorje7 είπε...

Εντος βουλης γραβατουλες και ταγιερακια ειχαν και μια χαρα ορκο εδιναν στο συνταγμα κλπ

Την Λουκα θα την υπουργοποιησουν αραγε;;
Τον Κιμωνα;; Τον συναγωνιστη του Ακη Κοτσακα;;
Τον εργατοπατερα Ραφτοπουλο;;
Μηπως προτιμησουν τον Φωτοπουλο;;
Η' ισως ειναι καλυτερη περιπτωση ο Γερασιμος με τις μεταρυθμισεις του για την παιδεια;;

Αλλα ναι ξεχασα...να φυγει το πασοκ κατα τα αλλα

Την ΠΑΣΚ την ενσωματωσε αραγε ο ΣΥ.ΡΙΖ.ΠΑΣΟΚ-ΕΚΜ;;

Μηπως τελικα ο Ιφικρατης φτιαξει επαναστατικο εθνικοσοσιαλιστικο στρατο και τους προλαβει;;

Τι αρνακια να γινουν...εχουν ηδη γινει προβατα και ουτε καν ελευθερας βοσκης

Unknown είπε...

Έχω την αίσθηση κι απ' αυτή τη συνέντευξη της Παπαρήγα,αλλά κι απ' άλλες τοποθετήσεις, όπως του Παφίλη τις προάλλες στις Αντιθέσεις, κάποιες ανεπαίσθητες μετατοπίσεις συντελούνται στην έως τώρα γραμμή του ΚΚΕ. Αυτό μου δίνει κάποιες ελπίδες για το άμεσο μέλλον.
Προς το παρόν ψηφίζω Σύριζα γιατί, όπως και χιλιάδες άλλος κόσμος, δεν θέλω να συνεχίσουν να κυβερνούν οι ίδιοι Ν.Δ.-Πασοκ. Τις παλιές απλουστεύσεις “ τι Παπάγος, τι Πλαστήρας” κι “άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος, όλοι οι σκύλοι μια γενιά” τις έχουμε πληρώσει ακριβά μέχρι τώρα.
Φαντάζομαι ότι και στη Χιλή τα ίδια θα έλεγε το ΚΚΕ και για τον Αλιέντε. Το “σύστημα” όμως δεν μπορούσε ν' αντέξει ούτε αυτή τη “ρεφορμιστική” εξέλιξη κι έκανε το πραξικόπημα.
Τα γράφω αυτά γιατί κι εγώ πιστεύω στην έξοδο απ' την ΕΕ και στην επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, όπως κι ο Λαφαζάνης κι ο Λαπαβίτσας. Δυστυχώς ο λαός δεν είναι ακόμα έτοιμος για μια τέτοια ρήξη, μας αρέσει ή όχι. Η αλλαγές στη κοινή γνώμη συντελούνται με αργούς ρυθμούς. Αν είσαι 10 βήματα “μπροστά” απ' τον κόσμο χάνεις την επαφή μαζί του, δεν επηρεάζεις καθοριστικά τις εξελίξεις και γράφεις περισπούδαστα άρθρα ή κάνεις απαισιόδοξες προβλέψεις*.
Ένα με δυο βήματα αρκούν. Ο Σύριζα με το πρόγραμμά του είναι ότι “αριστερότερο” μπορεί να δεχτεί σήμερα το μεγαλύτερο μέρος την ελληνικής κοινωνίας κι είναι μια κάποια ρήξη στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.
Μακάρι να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Σύριζα κι ας φροντίσει το ΚΚΕ και τ' άλλα “επαναστατικά” κόμματα, να εκμεταλλευτούν τη κυβερνητική φθορά του και να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος τον απογοητευμένων ψηφοφόρων του κι όχι να προεξοφλούν, όπως η Παπαρήγα, ότι ο λαός θα πάει προς τη ΝΔ αφού τον απογοητεύσει ο Σύριζα.
* Το ΚΚΕ έλεγε ότι θα σχηματιστεί οπωσδήποτε κυβέρνηση μετά τις εκλογές στις 6 Μαΐου. Άρα δεν επιβεβαιώνεται σε όλα, όπως του αρέσει να μας λέει. Δεν είδα καμιά αυτοκριτικούλα όμως.

Σταυρος Τ. είπε...

Αρνάκι άσπρο και παχύ της Μέρκελ το καμάρι!

makiskef είπε...

Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα
που αλλά λες έξω κι αλλα στην Ελλάδα
σε τίποτα δεν φοβίζουν τον κάθε καπιταλα
Εάν δε συγκρουστεις με τα κεφάλαια τα μεγάλα !

Στη μέγγενη πάλι ο λαός τη κρίση θα πληρώσει
μες τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό
το βιός και το αίμα του θα δώσει
Αν ο λαός θε να σωθεί τη γη του να γλυτώσει
το ψηφοδέλτιο δαγκωτό στο ΚΚΕ να δώσει!!!