Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΑΚΕΛ για εισδοχή Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και Μνημόσυνο Νίκου Σαψών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΑΚΕΛ για εισδοχή Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο 


Η χθεσινή μέρα ήταν μέρα εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα, χώρα με δημοκρατική παράδοση αλλά και θλιβερό «διάλειμμα» επικράτησης του φασισμού κατά τη χουντική επταετία.  Το εκλογικό αποτέλεσμα, δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους του κάθε δημοκρατικού και σκεπτόμενου  ανθρώπου  σε κάθε γωνία του πλανήτη: η νεοναζιστική-φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο της χώρας από τα σπλάχνα της οποίας γεννήθηκε η ίδια η Δημοκρατία. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι σε μια χώρα όπου η Εθνική Αντίσταση έγραψε με το αίμα της ένα ηρωικό έπος ενάντια στην ανθρωποφάγο ιδεολογία του Ναζισμού, σήμερα να υπάρχουν στο Κοινοβούλιό της εκλεγμένοι εκπρόσωποι οι οποίοι προσκυνούν και  προτάσσουν ναζιστικά σύμβολα.
 
Η Δημοκρατία δέχθηκε χτες ακόμα ένα χτύπημα, αυτή τη φορά στην Κύπρο. Με τη διοργάνωση του "ετήσιου εθνικού θρησκευτικού μνημόσυνου του αγωνιστή της ελευθερίας" Νίκου Σαμψών, στο οποίο εκφώνησε λόγο ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Ιωνάς Νικολάου και στο οποίο παρευρέθησαν καταθέτοντας δάφνινα στεφάνια αρκετοί βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού. Τίμησαν ως ήρωα έναν από τους πρωταγωνιστές της κυπριακής προδοσίας και τραγωδίας. Τίμησαν ως ήρωα ένα από αυτούς που έφεραν την Κύπρο στο χείλος της καταστροφής. Αυτό έπραξε χθες η πολιτική ηγεσία ενός κόμματος που θέλει να αυτοπροβάλλεται ως "δημοκρατικό" και "σύγχρονο". Όχι μόνο στέγασαν πολιτικά, λίγα χρόνια μετά το φασιστικό πραξικόπημα, τους πρωταγωνιστές της προδοσίας, αλλά εξακολουθούν αμετανόητα να αποδίδουν τιμές στους πρωτεργάτες της. 
 
Τους αφήνουμε στην κρίση του κυπριακού λαού. Υπενθυμίζοντας μόνο  τις ασήκωτες ευθύνες του ιμπεριαλισμού, της Δεξιάς και της ακροδεξιάς για το γεγονός ότι σήμερα η πατρίδα μας είναι υπό κατοχή. Για το γεγονός ότι χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν ακόμα μακριά από τη γη που τους γέννησε. Για το γεγονός ότι θρηνήσαμε και θρηνούμε ακόμα νεκρούς, πραγματικούς ήρωες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας και αγνοούμενους. Υπενθυμίζοντας μόνο ότι όσο ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του επιχειρούν να δικαιώσουν τους αίτιους της Κυπριακής τραγωδίας, δεν νομιμοποιούνται να παραδίδουν μαθήματα Δημοκρατίας και πατριωτισμού. Ούτε νομιμοποιούνται να εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες, γιατί η πολιτική προϊστορία του χώρου τους μόνο με θύελλες, περιπέτειες και καταστροφή επιβάρυνε την Κύπρο και το λαό μας.
 
Ως ΑΚΕΛ ουδέποτε θα πάψουμε να αντιπαλεύουμε το φασισμό και τον εθνικισμό. Δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε ότι οι λαοί πλήρωσαν ακριβά το τίμημα  όπου κι αν αυτός εμφανίστηκε, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Κύπρο. Δεν θα πάψουμε να δαχτυλοδείχνουμε τους πρωταίτιους της Κυπριακής τραγωδίας και να εργαζόμαστε για να απομονωθούν μια και καλή τα φασιστικά ιδεολογήματα, όποια μορφή κι αν αυτά ενδύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: