Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Οικουμενική δύο ετών με απαραίτητη τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο Κουβέλης.


Ρεπορτάζ του Γιάννη Καμπουράκη


Αφόρητες πιέσεις για να πει το «ναι» σε σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, συνεργάτες του ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι το κλίμα που πολλοί προσπαθούν να δημιουργήσουν ότι έχει αποδεχθεί αυτήν την πρόταση απέχει από την πραγματικότητα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του 24h.gr ο κ. Κουβέλης θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση συνεργασίας και δεν πρόκειται να κάνει πίσω από αυτή τη θέση.

Οι ίδιες πληροοφρίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έδωσε τη συγκατάθεσή του στην σκληρή ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ κατά του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο, ακριβώς για αυτό το λόγο. Για να σκήσει και εκείνος πίεση ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την απόφαση να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μετά τη συνάντησή του μάλιστα με τον κ. Βενιζέλο που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 6, ο κ. Κουβέλης σε δήλωσή του θα προχωρήσει σε συγκεκριμένη πρόταση σε όλους.
Η πρόταση αυτή θα είναι η εξής:
Σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με χρονοδιάγραμμα δύο ετών και δέσμευση για διενέργεια νέων εκλογών το 2014. Στόχος αυτής της κυβέρνησης θα πει ο κ. Κουβέλης θα πρέπει να είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η απαγκίστρωση της χώρας από το μνημόνιο, ξεκαθαρίζεται ωστόσο ότι αυτήν την ώρα η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ θεωρείται και αυτό θα ξεκαθαριστεί, απαραίτητη.

Γιάννης Καμπουράκης

Πηγή: 24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: