Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση της Alco για το περιοδικό Crash.Ανεβαίνει ο δικομματισμός,στα ίδια ποσοστά η αριστερά.Η Ν.Δ στο 25 % ,το ΠΑ.ΣΟ.Κ 16,5 %,το Κ.Κ.Ε 10 %,η ΔΗ.ΑΡΙ. 9 %,οι ΑΝ.Έλλ. 8 % και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 7,5 %.Στο 9,5 % η αδιευκρίνιστη ψήφος.Σύγκριση με την έρευνα της ίδιας εταιρείας στις 29 Μαρτίου.Σχολιάζει ο Red Star.


Νέο γκάλοπ της Alco (6/4/2012) για το περιοδικό Crash


Αν και η αναγωγή επί των εγκύρων της Alco δεν γίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο,το αποτέλεσμα που δίνει η εταιρεία το βλέπετε στο παραπάνω γράφημα.Σε σχέση με την δημοσκόπηση της Alco για το Νewsit.gr http://kke4ever.blogspot.com/2012/03/alco-newsitgr-25-16-95-85-8-red-star.html#more
έχουμε  τις ακόλουθες μικρές διαφορές:

Η Ν.Δ παραμένει πρώτη με 25 %.Στην δεύτερη θέση το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 16,5 % ανεβαίνει μισή μονάδα.Το Κ.Κ.Ε ενισχύεται και αυτό με μισή μονάδα και φτάνει το 10 %.Κάτω από το 10 % παραμένουν τα υπόλοιπα κόμματα.
Στην τέταρτη θέση η Δημοκρατική Αριστερά με 9 % ανεβασμένη και αυτή (+0,5).Με πεσμένο ποσοστό στο 8 % οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (-0,5) και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 7,5 % (-0,5).Στάσιμα βρίσκουμε στην έβδομη και όγδοη θέση που οδηγούν στην βουλή τον Λ.Ορθοδ.Συναγερμό με 3,5 % και τους Οικολόγους Πράσινους με 3 %.Εκτός βουλής η Δημ.Συμμαχία της Ντόρας με 2,5 % που πέφτει ανεπαίσθητα από το 2,6 % της προηγούμενης έρευνας.Πεσμένη η Χρυσή Αυγή στο 2,5 % από το 3 % που είχε λίγες μέρες πριν.Ανεβαίνει στο 1,7 % η Κοινωνική Συμφωνία από το 1,5 % και στο 1,3 % το Παν.Άρμα.Πολιτών από το 1 %.Τέλος η αδιευκρίνιστη ψήφος (Στην οποία η Alco ανεξήγητα βάζει και το 2,3 % των μικρότερων κομμάτων), πέφτει στο 9,5 % από 9,9 % που ήταν.Ουσιαστικά μένει ένα 7 % (αν αφαιρέσουμε τα πιο μικρά κόμματα) που είναι οι αναποφάσιστοι.

Θα ακολουθήσει ένα νέο κύμα γκάλοπ το Σαβ/ακο με διάφορα αξιοπερίεργα ευρήματα τα οποία θα τα παρουσιάσω ,μαζί βέβαια με το νέο 11ο βαρόμετρο που θα έχετε την δική μου εκτίμηση για την δύναμη των κομμάτων.

Red Star

3 σχόλια:

jorje7 είπε...

Η αναγωγη επι των εγκυρων ετσι οπως εγινε ειναι πιο πολυπλοκη και απο τη γεωμετρικη απεικονιση της οικονομετριας....

Red Star είπε...

Πάντως τόσες αποκλίσεις σε ποσοστά και θέσεις κομμάτων σε δημοσκοπήσεις μόνο στην Ελλάδα γίνεται, αλλού δεν το έχω δει σε τέτοιο βαθμό...Πάλι καλά που θα απαγορευτούν το τελευταίο 15ημερο , δεν τολμώ να φανταστώ τι θα έβγαζαν την τελευταία Παρασκευή πριν τις κάλπες !

Red Star είπε...

Το έχει σύστημα να υπολογίζει τα μικρότερα κόμματα στο δεν ξέρω δεν απαντώ !

Δεν ξέρω -Δεν απαντώ -Λευκό-Άκυρο-Αναποφάσιστος στο γιατί το κάνει αυτό !

Με την ευκαιρία σύντροφε Jorje7 στο νέο βαρόμετρο έχω λάβει υπόψη για τις ψήφους την παρατήρηση σου για το μειωμένο εκλογικό σώμα σε σχέση με το 2009.