Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Απορρίπτει το ΚΚΕ τις προτάσεις Καμίνη για τις διαδηλώσεις.

«Eπιστρέφεται ως απαράδεκτο» 

Την κατηγορηματική απόρριψη των προτάσεων του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας διατυπώνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.


Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος, το σχέδιο νόμου του δημάρχου της Αθήνας για τις ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο κέντρο, αποτελεί προσπάθεια περιορισμού ακόμη και απαγόρευσης και διάλυσης των εργατικών - λαϊκών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, γι' αυτό επιστρέφεται από το ΚΚΕ ως απαράδεκτο. 

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία του δημάρχου δεν εκφράζει μόνο τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που τον στηρίζουν, αλλά της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, όλων αυτών που θέλουν να περάσουν αλυσίδες στα λαϊκά στρώματα προκειμένου να επιβάλλουν τα βάρβαρα μέτρα που έχουν πάρει και τα χειρότερα που έχουν αποφασίσει να φέρουν μετά τις εκλογές, μέτρα που πλήττουν και τα μικρά εμπορικά και άλλα καταστήματα.

Επίσης κατηγορεί τον κ. Καμίνη, τονίζοντας ότι «ο δήμαρχος της Αθήνας, για να κρύψει και να δικαιολογήσει το ρόλο που έχει αναλάβει, επιστρατεύει όλα τα ψέματα και τις συκοφαντίες που έχουν κατά καιρούς εξαπολύσει οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι διάφοροι μηχανισμοί του συστήματος, αξιοποιεί ακόμα και τις προβοκάτσιες».

Είναι απαράδεκτο, προσθέτει το ΚΚΕ, να υπονοεί, να συνδέει και να χρεώνει στις λαϊκές εκδηλώσεις τους εμπρησμούς, τις καταστροφές και τις λεηλασίες καταστημάτων, που είναι έργο προβοκατόρικων μηχανισμών, οι οποίες λειτουργούν με στόχο να τρομοκρατήσουν και να συκοφαντήσουν τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.



Πηγές : www.philenews.com: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: