Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»- Επαίσχυντος συμβιβασμός κυβέρνησης - πολυεθνικής- Ονομαστική ψηφοφορία για τη σχετική τροπολογία που συζητιέται στη Βουλή ζήτησε το ΚΚΕ



Ονομαστική ψηφοφορία για την προωθούμενη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επαίσχυντη συμφωνία συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη «Ζήμενς» ζήτησε, χτες, στη Βουλή το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, όπου συμπεριλήφθηκε η συγκεκριμένη ρύθμιση.
Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, τα οποία καταγγέλθηκαν από στελέχη τους και στελέχη της πολυεθνικής ότι χρηματοδοτήθηκαν από τα «μαύρα ταμεία» της, προωθούν συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι θα γίνει συμψηφισμός ύψους 80 εκατομμυρίων με τη «Ζήμενς» για έργα που πραγματοποίησε για το Δημόσιο, θα δοθούν από την πολυεθνική 100 εκατομμύρια για «επενδύσεις», κυρίως στην επαρχία, και 90 εκατομμύρια σε προγράμματα και σεμινάρια που θα κάνει η «Ζήμενς», με θέμα, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση της διαφθοράς!

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Β. Νικολαΐδου, τόνισε ότι τα δύο κόμματα θέλουν να κλείσουν το σκάνδαλο. Σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης(μετείχε στη σχετική εξεταστική της Βουλής) χαρακτήρισε επαίσχυντη τη συμφωνία, λέγοντας πως εάν την διαβάσει κάποιος θα δει ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει «ευχαριστούμε τη "Ζήμενς" που μας βοήθησε να βρούμε άκρη τη στιγμή που τα στελέχη της απαντούσαν δεν γνωρίζω τίποτα για το σκάνδαλο και τελικά κουκουλώθηκε».
Υπογράμμισε ακόμα ότι δε συνέφερε τη «Ζήμενς» να δώσει στοιχεία για το χρηματισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και έτσι αποκαλύπτεται ότι το σύστημα όταν κινδυνεύει μοιάζει με το όστρακο που κλείνει ερμητικά. Η υπουργός Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου, είπε ότι στη συμφωνία δεν έχουν περιληφθεί ποινικά ζητήματα της υπόθεσης που μένουν σε εκκρεμότητα στη Δικαιοσύνη αλλά μόνο ζητήματα αστικού και διοικητικού χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: