Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ -Προετοιμάζουν μαζί τα επόμενα «πακέτα» μέτρων- Αντιλαϊκή παρακαταθήκη η «μελέτη» του ΚΕΠΕ για πλήρη διάλυση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων



Με ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να φέρει τούμπα τα πράγματα προς όφελός του. Να ανοίξει δρόμους για την δική του εξουσία, τη μόνη διέξοδο που απαντάει στα συμφέροντα και τις ανάγκες του


Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη είχε χτες ο Λ. Παπαδήμος για το πρόγραμμα«ανακεφαλοποίησης των τραπεζών» που προβλέπεται στο μνημόνιο. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου με ζεστό χρήμα θα ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης βδομάδας, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν χτες ότι μέχρι τις εκλογές, θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 - 2014 που θα ληφθούν τον Ιούνιο, για τα οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δεσμευτεί ψηφίζοντας το μνημόνιο.
Την ίδια ώρα, τα οικονομικά επιτελεία των εταίρων της συγκυβέρνησης, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, προετοιμάζουν το έδαφος για τη λήψη πρόσθετων μέτρων αμέσως μετά τις εκλογές, προκειμένου να καλυφθούν οι αστοχίες του προϋπολογισμού του 2012.
Σε χτεσινές δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για την ανάγκη «μετεκλογικής συνεργασίας των κομμάτων που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό», δηλαδή κομμάτων και άλλων διαχειριστών που έχουν συμφωνήσει να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις των μονοπωλίων. Παρουσιάζοντας την έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «καταγράφει τις δαπάνες που ξέφυγαν την τελευταία δεκαετία» και ότι πρόκειται για «προτάσεις», που θα παρθούν υπόψη για τις «αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης».
Προτεραιότητες - σφαγείο
Στις προτεραιότητες του μαύρου μετώπου είναι:
  • Η διάλυση και κατάργηση κάθε είδους κοινωνικών επιδομάτων - ανεργίας, ΕΚΑΣ, πολυτεκνικά, προνοιακά, φοιτητικά κ.ά. - ο αποκλεισμός από αυτά εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών, μέσα από την εφαρμογή «ελάχιστων» εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, τέτοιων που να ανταποκρίνονται στις σημερινές νόρμες της μαζικής φτώχειας και εξαθλίωσης.
  • Παραπέρα περικοπές των κυρίων συντάξεων, σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, και για τα ποσά κάτω από 1.300 ευρώ, σε συνέχεια της καρατόμησης 12% για τα ποσά πάνω από τα 1.300 ευρώ.
  • Παραπέρα συρρίκνωση, μέχρι και κατάργηση, των επιδομάτων που έχουν ξεμείνει από το 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο. Παραπέρα περικοπές βασικού μισθού στο δημόσιο τομέα, με νέες «παρεμβάσεις» μέσα από το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο, πρόσθετες «παρεμβάσεις» στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια» για κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο σε συνέχεια των περικοπών 10% που ήδη εφαρμόζουν.
Επίσης τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ -ΝΔ) έχουν ήδη συμφωνήσει και καταλήξει σε «κοινό πόρισμα» για την «αναμόρφωση» του φορολογικού συστήματος, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ενιαίο μειωμένο συντελεστή τόσο για τα αδιανέμητα όσο και για τα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα). Πρόκειται για την πρόταση που έχει υποδειχτεί από τη ΝΔ με κατεύθυνση τη μείωση του συντελεστή κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες (15% από 20%).


ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: