Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κύπρος: Στήριξη προς τους άπορους μαθητές της Ελλάδας.


Την αλληλεγγύη τους, αλλά και τα αλτρουιστικά τους αισθήματα έδειξαν χθες οι μαθητές της Κύπρου προσφέροντας ακόμη και από το υστέρημά τους για τους άπορους Ελληνες συμμαθητές τους.




Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας επισκέφτηκε χθες και χαιρέτισε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ», στο Πλατύ Αγλαντζιάς, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης παγκύπριου εράνου για τους άπορους μαθητές της Ελλάδας. «Οι πλείστοι από εμάς έχουμε πάρει από την Ελλάδα ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο σπουδαίο και πιο σημαντικό: τη μόρφωσή μας», είπε ο Υπουργός Παιδείας για να συμπληρώσει πως «έχουμε τύχει υποτροφιών, δωρεάν εκπαίδευσης και διαμονής στην Ελλάδα». Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες, είναι αυτός ο συμβολικός έρανος, είπε. Απευθυνόμενος στους μαθητές, υπέδειξε πως η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές και εμείς το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να προσφέρουμε όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, κάτι από το υστέρημά μας, σαν μια μικρή ένδειξη βοήθειας και αγάπης. 
Εξέφρασε βεβαιότητα ότι ο καθένας, στο μέτρο του δυνατού και στο μέτρο που κάθε οικογένεια μπορεί θα βοηθήσει. Τόνισε δε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν είναι για πολύ καλό και ιερό σκοπό. Ο κ. Δημοσθένους απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και όλων των συνεργατών του, αλλά και εκ μέρους όλης της πολιτείας στους μαθητές και στις μαθήτριες για τη συνεισφορά τους αυτή. Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών χαιρετίζει τη διεξαγωγή εράνου στήριξης των άπορων μαθητών της Ελλάδα στα σχολεία της Κύπρου. «Είναι πολύ σημαντικό για τη μαθητιώσα νεολαία να μην ξεχνά την Ελλάδα τώρα που περνάει ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι η μόρφωση των Κυπρίων και η παιδεία μας, είναι μια δωρεάν προσφορά της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης

Στο μεταξύ χθες το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών ανταποκρίθηκε με αγάπη στην πρωτοβουλία της εταιρείας για βοήθεια προς τους Ελλαδίτες συνανθρώπους μας. Οι εργαζόμενοι της Λευκωσίας και της Λάρνακας προσήλθαν στους χώρους συλλογής της ανθρωπιστικής βοήθειας και προσέφεραν τα πακέτα τους. Ολα τα πακέτα που συγκεντρώθηκαν, τα οποία περιείχαν κυρίως τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα τα επόμενα 24ωρα με πτήσεις των Κ.Α. 
Την αλληλεγγύη της προς τους άπορους Ελληνες επιδεικνύει και η Λάρνακα. Η Κίνηση Πολιτών της πόλης θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο μεγάλη συγκέντρωση των πολιτών στην Πλατεία Ευρώπης (Φοινικούδες) από τις 10 το πρωί μέχρι τις τρεις το απόγευμα με στόχο τη συλλογή τροφίμων και άλλων αγαθών. 
Με χορηγό την Ελληνική Τράπεζα και άλλους δωρητές η Κίνηση αποστέλλει 2000 κοτόπουλα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για ενίσχυση των συσσιτίων που παρέχονται σε άστεγους και δυσπραγούντες. Η Κίνηση καλεί όλους τους πολίτες της Λάρνακας και επαρχίας να συμμετάσχουν με έμπρακτο τρόπο προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορεί.
 
Συγκινητική εισφορά

Μια συγκινητική εκδήλωση αλτρουισμού στα πλαίσια του παγκύπριου εράνου για τους άπορους μαθητές της Ελλάδας διεξήχθη χθες σε Λύκειο της Λεμεσού αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα φιλεύσπλαχνα και ανθρωπιστικά αισθήματα με τα οποία χαλουχούνται τα παιδιά της Κύπρου. Τελειόφοιτος μαθητής του Λανίτειου Λυκείου Α’, ο Θεόδωρος Κυριακίδης, προσέφερε στον έρανο χρηματικό ποσό ύψους 100 ευρώ που του δόθηκε ως δώρο από δικούς και φίλους στα πρόσφατα γενέθλιά του.

Πηγή:www.haravgi.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: