Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και το δημοσιογράφο Γιάννη Παντελάκη.


•    Εξωφρενική υποκρισία στο θέμα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ:

Το θέμα κατά τη γνώμη μου δεν είναι το όνομα και δεν είναι ο μοναδικός. Είναι τρίτη μέρα μετά από την «πανηγυρική» απόφαση του Γιούρογκρουπ, και το «πανηγυρική» είναι πικρά ειρωνικό για τους κκ Παπαδήμο, Βενιζέλο και όσους στηρίζουν αυτή τη μη εκλεγμένη κυβέρνηση, και όσο αναζητούμε τον κύριο αυτό, περνά στα ψιλά, η ομολογία του κ. Κουτρουμάνη για χαριστική βολή από τη νέα δανειακή σύμβαση στα ταμεία και συντάξεις. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα χρειαστούμε νέο ασφαλιστικό τον Ιούνιο, καθώς τα ταμεία χάνουν πάρα πολλά δις το χρόνο επειδή οι μισθοί βαίνουν μειούμενοι από 1ης Μαρτίου.

Εάν δεν είναι αποπροσανατολισμός είναι εξωφρενική υποκρισία. Εδώ και πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει προτάσεις για δημιουργία ανεξάρτητου γραφείου της Βουλής για ζητήματα Διαφάνειας και Ελέγχου του Προϋπολογισμού έτσι ώστε να ελέγχεται και ο τακτικός και ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό, όσα συμβαίνουν σήμερα θα μπορούσαν να λύνονται άμεσα χωρίς να γίνονται θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ ή σε επιτροπές διαφάνειας. Και αυτό δεν είναι κάτι που έγινε από αβλεψία ή ανικανότητα ή γιατί οι ταγοί μας ήταν απασχολημένοι με τις διαπραγματεύσεις, αλλά πρόκειται για προαποφασισμένη πολιτική επιλογή: κάποιοι είναι περισσότερο ίσοι από κάποιους άλλους. Αν ένας πολίτης ξεχάσει να δηλώσει ένα διαμέρισμα στο έντυπο Ε9, η εφορία θα τον καλέσει αμέσως για να πληρώσει δυσβάστακτο πρόστιμο. Αυτό όμως δεν ισχύει για σειρά βουλευτών. Και τούτο συμβάλλει στο γεγονός ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν πλέον όλους τους βουλευτές, ανεξαρτήτως της πτέρυγας στην οποία ανήκουν, με τον ίδιο τρόπο.
•    Για δηλώσεις Τσίπρα:
Μου έχουν θέσει το ερώτημα και ξένοι δημοσιογράφοι που έχουν κατακλύσει την Αθήνα λόγω των κινητοποιήσεων αλλά και των αποφάσεων που λαμβάνονται για την Ελλάδα καθώς η χώρα μας έχει γίνει το πειραματόζωο όσων μέλλει να εφαρμοστούν σε όλη την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Αυτό που επιχειρήθηκε να ειπωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν απλό και νομίζω ότι το έχουν καταλάβει πολύ καλά οι έλληνες πολίτες, πέρα από ορισμένους δημοσιογράφους που σοκαρίστηκαν και έκαναν λόγο για μετάλλαξη του αριστερού, δημοκρατικού λόγου του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα λοιπόν, εδώ και 24 μήνες οι κκ Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς σώζουν την Ελλάδα, βάζοντας γενικά κι αόριστα την σωτηρία της πατρίδας, του έθνους πάνω από την επιβίωση των πολιτών. Το περασμένο Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, βροντοφώναξαν «είμαστε όλοι έλληνες», και θεωρώ, και τούτο ήθελε να πει ο Αλέξης Τσίπρας, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα ή ελληνική ταυτότητα και βρίσκονται στο πλευρό των ελλήνων με ουσιαστικό τρόπο, όχι κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «Ελλάδα» ενώ υπάρχουν άλλοι, όπως οι κκ Παπαδήμος, Σαμαράς, Παπανδρέου, Καρατζαφέρης που τα συμφέροντα της πατρίδας και των ελλήνων πολιτών τα βάζουν σε δεύτερη μοίρα. Στη γαλλική Λιμπερασιόν έχουμε τη μεγάλη τύχη κορυφαίοι διανοούμενοι όπως ο Ετιέν Μπαλιμπάρ να βρίσκονται στο πλευρό των Ελλήνων, να συνυπογράφουν μανιφέστο συμπαράστασης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, την ύπαρξη ενός λόγου τρομοκρατίας που χρησιμοποιείται σήμερα από τους μη εκλεγμένους κυβερνώντες και μερίδα δημοσιογράφων».
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: