Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής καταστολής στην Ισπανία.


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Βαλένθια την Τρίτη για να καταγγείλουν την αστυνομική καταστολή και επιθετικότητα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της Δευτέρας ενάντια στις περικοπές των δαπανών στην Παιδεία και την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Από τη μαζική κινητοποίηση στη Βαλένθια ενάντια στην καταστολή 

Στη ειρηνική διαδήλωση αυτή, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από την αστυνομική βιαιότητα, ενώ έγινε προσαγωγή 25 διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ανήλικοι. Εκπρόσωποι των φοιτητών κατήγγειλαν την αστυνομία για βιαιότητες τονίζοντας ότι ξυλοκοπήθηκαν ακόμα και μικρά παιδιά, ενώ οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για πρόκληση εκ μέρους των διαδηλωτών.
Μάλιστα, ένας αστυνομικός διευθυντής προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών όταν αποκάλεσε τους φοιτητές «εχθρούς»...

Τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητές και οι μαθητές διαμαρτύρονται ενάντια στις περικοπές των δαπανών για την Παιδεία που αποφάσισε η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια, όπου και ορισμένα σχολεία να παραμένουν χωρίς θέρμανση, στα πλαίσια της συνολικότερης πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση με πρόφαση τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας και οι Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών καταγγέλλουν τη δράση της αστυνομίας, απαιτούν την άμεση παραίτηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης που φέρει την ευθύνη της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης και καλούν τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να δράσουν για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και για να μην πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα την καπιταλιστική κρίση.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: