Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οργάνωση παντού - λαϊκή αντεπίθεση.Εξόρμηση της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Ιλιον, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ για τους νέους που βρίσκονται στην κατάρτιση και τη μαθητεία.

Εξόρμηση της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Ιλιον, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ για τους νέους που βρίσκονται στην κατάρτιση και τη μαθητεία.







Στο επίκεντρο της καμπάνιας της ΚΝΕ για την ενημέρωση και την οργάνωση των εργαζόμενων και άνεργων νέων, βρίσκονται οι σχολές κατάρτισης και μαθητείας. Στα πλαίσια του προγραμματισμού δράσης στους χώρους αυτούς η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ πραγματοποίησε χτες εξόρμηση στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Ιλιον. Τα μέλη της ΚΝΕ κάλεσαν τους σπουδαστές στην ΕΠΑΣ σε οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει τη νεολαία σε μισθούς - ψίχουλα, στην ανεργία και την ανασφάλεια.
Πολλά λόγια για τα προβλήματα και τις δυσκολίες δε χρειάστηκαν. Οι ίδιοι οι σπουδαστές είναι παράλληλα και εργαζόμενοι, κάποιοι μάλιστα έρχονται στο μάθημα κατευθείαν μετά τη δουλειά, με τη φόρμα του συνεργείου. «Η κατάσταση είναι άσχημη, τι μπορούμε όμως να κάνουμε;» είναι η κοινή για τους περισσότερους αφετηρία από την οποία ξεκινά η συζήτηση. Τα μέλη της ΚΝΕ μεταφέρουν την πείρα από την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, από τους αγώνες που ξεσπούν σε χώρους δουλειάς, από την ηρωική πάλη των χαλυβουργών. «Κι εγώ αν ήμουν εκεί δε θα έμπαινα για δουλειά. Στο συνεργείο όμως που είμαι μόνος μου τι να κάνω;», αναφέρει κάποιος όταν η κουβέντα φτάνει στην απεργία των χαλυβουργών.
«Οργάνωση παντού», είναι η απάντηση που δίνουν τα μέλη της ΚΝΕ. Πρώτα απ' όλα στο χώρο δουλειάς, οργάνωση στο σωματείο, συμμετοχή στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις. Αλλά και στη σχολή, οργάνωση και πάλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία μάλιστα δεν είναι λίγα ούτε μικρής σημασίας. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ενώ η συμπλήρωση ορισμένου αριθμού ενσήμων είναι απαραίτητη για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην ΕΠΑΣ, ο ΟΑΕΔ δεν έχει τοποθετήσει όλους τους σπουδαστές σε θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να είναι αρκετοί αυτοί που περιμένουν να τελειώσει η πρώτη φουρνιά για να έρθει η σειρά τους. «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε», τονίζουν τα μέλη της ΚΝΕ και υπογραμμίζουν πως και οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ που σήμερα εργάζονται, θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στις ουρές των ανέργων μόλις τελειώσει η περίοδος των σπουδών τους και μαζί της η επιδότηση του εργοδότη τους από τον ΟΑΕΔ. Γι' αυτό έχουν συμφέρον να παραμερίσουν το φόβο και το δισταγμό τους, να συζητήσουν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την ανάγκη να έρθει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν και να οργανωθεί η παραγωγή με βάση τις ανάγκες τους.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: