Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δεδομένο το «ναι» σε σφαγή μισθών και Συμβάσεων.


Σιγοντάρει παράλληλα την οριστική κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Το δικό της ηχηρό «ναι» στη σφαγή των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων, αλλά και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου, επαναβεβαιώνει η ηγεσία της ΝΔ, που είναι στοχοπροσηλωμένη στην υπεράσπιση των γενικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας και του αστικού πολιτικού συστήματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις δημαγωγικές μεγαλοστομίες περί «κόκκινων γραμμών», στη χτεσινή δήλωση του Γ. Μιχελάκη δε γίνεται η παραμικρή αναφορά σε μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί ότι σε αυτά η ΝΔ έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση Παπαδήμου, εστιάζοντας τα άσφαιρα πυρά της κατά των«μονομερών αποφάσεων» υπουργών, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών και άλλα. 
«Σε μια μεταβατική κυβέρνηση, οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», ήταν η δημαγωγική κορόνα του εκπροσώπου, που δεν παραλείπει ταυτόχρονα να επισημάνει ότι «η ΝΔ παραμένει σταθερή στη συμφωνία» για στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου.
«Δεν έχουμε διαφορές στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική», δήλωσε ευθέως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας, προϊδεάζοντας για την υπερψήφιση του νέου μνημονίου και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση (στον Realfm) παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν δύο δρόμοι στην οικονομία, αυτή που προτείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου ή αυτή που προτείνει το ΚΚΕ».
Την ίδια στιγμή, η ΝΔ συνεχίζει το ψηφοθηρικό παιχνίδι στις πλάτες των συνταξιούχων, καθώς από τη μια κραδαίνει τις δήθεν «εναλλακτικές προτάσεις» για την αποφυγή της νέας περικοπής των επικουρικών συντάξεων, ενώ από την άλλη πλειοδοτεί στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την προώθηση νέου Ασφαλιστικού, που θα καταργεί επί της ουσίας την Κοινωνική Ασφάλιση και θα τη μετατρέπουν σε ανταποδοτική. «Ιδέες για πιο ανταποδοτικό σύστημα μας βρίσκουν σύμφωνους», τόνισε και χτες ο τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος, μετά τη νέα συνάντηση που έγινε χτες στο υπουργείο Εργασίας για τις επικουρικές.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: