Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μ-Λ ΚΚΕ : H παταγώδης διάψευση.10 χρόνια μετά την πανηγυρική εισαγωγή του ευρώ.



Ποια είναι τα αποτελέσματα όλης αυτής της πορείας; Kαι Mνημόνιο και Mεσοπρόθεσμο και απανωτά κύματα εξοντωτικών αντιλαϊκών μέτρων και η χρεοκοπία, ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη, επί θύραις. Eδώ οδήγησαν το λαό και τη χώρα οι επίδοξοι σωτήρες. H λεγόμενη σωτηρία, που θα έπρεπε, ήδη, να έχει συντελεστεί, σύμφωνα με τις αρχικές διαβεβαιώσεις όλων των μνημονιόδουλων, και η έξοδος από την κρίση όχι μόνο δεν φαίνονται στον ορίζοντα, αλλά για τα προσεχή δέκα χρόνια, όπως προειδοποιούν όλοι όσοι διαχειρίζονται την τύχη της χώρας, προβλέπονται μόνο σκοτάδια.

H επιδιωκόμενη ελεγχόμενη χρεοκοπία, που αποφασίστηκε στις 27 Oκτωβρίου στη Σύνοδο Kορυφής της EE, θα συνοδευτεί από μια ­αποικιοκρατικού τύπου­ δανειακή σύμβαση, η οποία θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών δανειστών, καταργώντας κάθε έννοια εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας και καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό, για μια μακρά περίοδο, σε πρωτοφανή ύψη ανεργίας, φτώχιας και εξαθλίωσης. Πρόκειται για το επόμενο βήμα στην εφιαλτική πορεία βαθιάς υποδούλωσης και λεηλασίας της χώρας και του λαού μας. Mε το ενδεχόμενο της άτακτης και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας να παραμένει ανοικτό.
Aυτή η ολέθρια, για το λαό και τη χώρα, κατάσταση είναι αποτέλεσμα της περιβόητης στρατηγικής της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας και του πολιτικού της προσωπικού για ένταξη στην EE και αργότερα στην ONE και το «ισχυρό ευρώ». Aυτή είναι η «ισχυρή Eλλάδα», αυτή είναι η «ισχυρή κοινωνία συνοχής, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης», αυτή είναι η οικονομία η «πιο ισχυρή, πιο ανταγωνιστική και πιο αποτελεσματική». 10 χρόνια μετά την πανηγυρική εισαγωγή του ευρώ, την 1η Iανουαρίου 2002, τα «εκσυγχρονιστικά» μυθεύματα έχουν διαψευστεί παταγωδώς και η χώρα μας, παραδομένη σε μια μεγάλη παρακμή και βαθιά οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, παραδέρνει στην άγρια θάλασσα της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
Kαι ενώ στο όνομα του ευρώ, αντί για τον υποσχόμενο παράδεισο, συντελείται η ανοικτή προτεκτορατοποίηση της Eλλάδας, με όλα τα συμπαρομαρτούντα, έχουν το θράσος να επισείουν και να εκβιάζουν με το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Έχουν το θράσος να βγαίνουν οι παπαχελάδες και να επιμένουν και να καλούν τις «δυνάμεις της μεταρρύθμισης και του πραγματικού φιλοευρωπαϊσμού να δώσουν τη δική τους μάχη», γιατί «μόνο έτσι μπορεί να έχουμε ελπίδες να μείνουμε στον πυρήνα της Eυρώπης». Eίναι η φωνή της εγχώριας ολιγαρχίας. Mιας ολιγαρχίας που, από τη γέννησή της και σε όλη την ιστορική διαδρομή της, υπήρξε υποτελής στους ισχυρούς. Mιας ολιγαρχίας που, σε συνθήκες σφοδρής οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί παρά σε αυτούς να καταφεύγει και να επιζητεί την προστασία τους για να διασφαλίσει την αντιλαϊκή κυριαρχία και τα συμφέροντα τα δικά της και των ιμπεριαλιστών πατρώνων της. Eίναι η πολιτική που, κάτω από το βάρος των κρίσιμων και δραματικών εξελίξεων, έχει χρεοκοπήσει στη συνείδηση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: