Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ, καλούν σε στήριξη του ΚΚΕ





Τη στήριξή τους στο ΚΚΕ εκφράζουν με κείμενό τους συνδικαλιστές στον κλάδο Φαρμάκου - Καλλυντικού και καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο στις εκλογές της 17ης Ιούνη:
«Μετά το σημαντικό βήμα που έκανε ο λαός μας στις εκλογές της 6ης Μάη να βάλει στην άκρη τα διλήμματα και τους εκβιασμούς που δέχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και να εγκαταλείψει τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι πια ώρα και σε αυτές τις εκλογές να συνεχίσει την πορεία του προς τα μπρος και να συμπορευθεί με το ΚΚΕ.
Τώρα πια ο λαός έχει εμπειρία ώστε να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ταυτίζει το μέλλον του με αυτό των βιομηχάνων και της πλουτοκρατίας.
Κάθε εργαζόμενος γνωρίζει και καταλαβαίνει ότι με τη δική του τη δουλειά αύξησε τα πλούτη των μεγαλοεργοδοτών, που σήμερα τα κόμματά τους τον έχουν χρεοκοπήσει.
Κανένας να μην κάνει πίσω. Σε αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφύγουν τις παγίδες που τους έχουν στήσει με τα λεγόμενα "αντιμνημονιακά" κόμματα. Εχουν στόχο να τους εγκλωβίσουν, κρατώντας τους δεμένους με αυταπάτες και διλήμματα. Δε γίνεται να έχουν ικανοποιημένο και το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους. Κρύβουν ότι η ανάπτυξη, η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα για το κεφάλαιο σημαίνουν για τους εργαζόμενους: Μισθούς πείνας (Κίνας, Ινδίας κλπ.), τσάκισμα των δικαιωμάτων, εξάλειψη της Κοινωνικής Ασφάλισης, του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας.
Πολύ περισσότερο σήμερα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας γνωρίζουν πως το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που στάθηκαν στο πλευρό τους για τη διεκδίκηση κάθε δικαιώματος και για τη λύση κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος. Γνωρίζουν πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είχε πει την αλήθεια από την αρχή και δεν έσπειρε αυταπάτες στους εργαζόμενους τόσο μέσα στο κίνημα όσο και συνολικά.
Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών σήμερα είναι: Αν οι εργαζόμενοι και ο λαός θα υποταχθούν στις αυταπάτες και στους εκβιασμούς και θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση με τα νέα σκληρά μέτρα, που έτσι κι αλλιώς θα παρθούν είτε από "κεντροδεξιά" είτε από "κεντροαριστερή" κυβέρνηση, ή αν θα οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.
Στις 17 Ιούνη καλούμε κάθε εργαζόμενο τόσο στο Φάρμακο όσο και σε κάθε κλάδο να στηρίξουν και στην κάλπη το ΚΚΕ.
Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό μπορεί να δυναμώσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να αναχαιτίσει την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και του λαού, να προχωρήσει στη δική του προοπτική. Κυρίαρχος είναι ο λαός - ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει! ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΑΟΣ!».
  • Από την Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ):
- Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος. Ζωή Σώκου, αναπληρώτρια πρόεδρος. ΕφηΠετροπούλου, γ. γραμματέας. Παναγιώτης Μιχαηλίδης, αναπληρωτής γ. γραμματέας. Γιώργος Κατάτσης, ταμίας. Γιάννης Μπεκιάρης, μέλος ΔΣ. Γιάννης Στάης, μέλος ΔΣ. Δέσποινα Σωτηροπούλου, μέλος ΔΣ. Ηρακλής Κωνσταντινίδης, μέλος ΔΣ. ΛευτέρηςΜόκας, μέλος ΔΣ.
  • Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Λεμονιά Μαργαρώνη, μέλος ΔΣ. ΚατερίναΚαλυβίνου, μέλος ΔΣ. Γιώργος Κρικέλης, μέλος ΔΣ. Μάρκος Σκόρος, μέλος ΔΣ. Στάθης Σταθουλόπουλος, μέλος ΔΣ. Βαγγέλης Τζώρτζης, μέλος ΔΣ. ΜαρίαΜανουσάκη, μέλος ΔΣ. Βασίλης Μάρας, μέλος ΔΣ. Γιάννης Σωτηράκος, μέλος ΔΣ. Λεωνίδας Νταλαγιάννης, μέλος ΔΣ. Βασίλης Βασιλείου, μέλος ΔΣ. ΜίναΝικολάκη, μέλος ΔΣ. Αλέξανδρος Σκορδάς, μέλος ΔΣ. Γιώργος Λάσκαρης, μέλος ΔΣ. Δημήτρης Κοδέλλας, ΕΕ Συνδικάτου. Θανάσης Ψυρόπουλος, ΕΕ Συνδικάτου.
  • Σωματείο ΛΟΡΕΑΛ: Αντώνης Διονυσόπουλος, πρόεδρος. Τζένη Πιτσικούλη, γραμματέας.
  • Σωματείο ΦΑΜΑΡ (ΠΡ. ΜΙΝΕΡΒΑ): Αγγελική Μητσάνη, πρόεδρος. Ολυμπία Λίλη, μέλος ΔΣ.
  • Σωματείο ΑΛΑΠΙΣ: Δώρα Βυθούλκα, μέλος ΔΣ. Γιώργος Χάιτας, μέλος ΔΣ.
  • Σύλλογος συνταξιούχων ΤΕΑΥΦΕ: Βάσω Βραχνούλα, μέλος ΔΣ. ΗλίαςΤσαμαλής, μέλος ΔΣ.
  • Σωματείο Ηπείρου: Σταυρούλα Τζιάλα, γραμματέας. Κώστας Κύριος, αντιπρόεδρος. Σοφία Μεντή, μέλος ΔΣ.
  • Σωματείο Αρτας: Ευαγγελία Βλαχοπάνου, μέλος ΔΣ. Κώστας Παπασωτηρίου, μέλος ΔΣ.
  • Σωματείο Μεσσηνίας: Μαρία Βουκελάτου, γραμματέας.
  • Σωματείο Αχαΐας: Μιχάλης Τσεκούρας, πρόεδρος.
  • Σωματείο Λάρισας: Στέλιος Μπάρμπας, γραμματέας.
  • Σωματείο Σπάρτης: Νικολέττα Βλαχάκη, μέλος ΔΣ.
  • Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών: Ηλίας Παλάντζας, μέλος ΔΣ.
  • Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Β. Ελλάδος: Κωνσταντίνος Τζαχρήστας, μέλος ΔΣ. Ιωάννης Δημάτης, συνδικαλιστής. Ζήσης Δημουλάς, συνδικαλιστής. Γιώργος Καραμπερόπουλος, συνδικαλιστής.
ΠΗΓΗ-WWW.RIZOSPASTIS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: