Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Χριστίνα Σολομωνίδου Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ενόργανη Γυμναστική και Βαλκανιονίκης


 Χριστίνα Σολομωνίδου 

Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο. Με το λαό στην εξουσία για να υπάρχει δουλειά για όλους, υγεία, παιδεία για όλους, αθλητισμός δικαίωμα όλων και όχι εμπόρευμα



«Παρακολουθώ το ΚΚΕ πολλά χρόνια τώρα και επιβεβαιώνεται στα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα.
Επιβεβαιώθηκε και για την καθαρή του θέση υπέρ του ερασιτεχνικού και κατά του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού. Οτι ο αθλητισμός δηλαδή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα του κάθε παιδιού στο σχολείο, στη γειτονιά, δικαίωμα κάθε εργαζόμενου.
Ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός αντί να παράγει ανθρώπινες αξίες παράγει συνεχώς στημένα παιχνίδια, σκάνδαλα, ντόπινγκ και σάπια πρότυπα για τη νεολαία.
Το ίδιο συμβαίνει και στο πολιτικό σύστημα γιατί όλα στηρίζονται με βάση το κέρδος.
Δεν παράγουν για τις ανάγκες των ανθρώπων αλλά μόνο για το κέρδος με αποτέλεσμα να δυστυχούν εκατομμύρια άνθρωποι για να κερδίζουν λίγοι.
Το δικαίωμα στον αθλητισμό για να γίνει πράξη πρέπει να προηγηθούν μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές υπέρ του λαού.
Ολα τα άλλα κόμματα (και τα λεγόμενα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ κλπ.) υπερασπίστηκαν τη λογική του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, του αθλητισμού των χορηγών - εταιρειών και την πολιτική της ΕΕ στον αθλητισμό που και εδώ είναι μπίζνες με το αθλητικό θέαμα και αντιμετώπιση των αθλητών σαν "άλογα κούρσας".
Πουλάνε και αγοράζουν παίκτες και ομάδες σαν εμπορεύματα. Μέχρι εδώ!
Το ίδιο δίλημμα μπαίνει συνολικά και για τη χώρα. Με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την εξαθλίωση ή με το λαό και τα δικαιώματά του.
Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο. Με το λαό στην εξουσία για να υπάρχει δουλειά για όλους, υγεία, παιδεία για όλους, αθλητισμός δικαίωμα όλων και όχι εμπόρευμα».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: