Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκδήλωση «Ξ» Βόλου: ιστορική ευκαιρία, μεγάλες ευθύνες για την Αριστερά



Την Τετάρτη 16 Μάη η τοπική οργάνωση του Ξεκινήματος στο Βόλο οργανώνει εκδήλωση με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών στις 6 Μάη, τις προοπτικές και καθήκοντα που προκύπτουν, με ομιλητές, πέρα από το «Ξ», από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του «Ξ» Βόλου  



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος, 14 Μάη 2012

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση:

Ιστορική ευκαιρία και μεγάλες ευθύνες για την Αριστερά
Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τα καθήκοντα της αριστεράς


Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη συνιστά πολιτικό σεισμό. Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έτσι όπως το γνωρίζαμε εδώ και 4 σχεδόν δεκαετίες, η κατάρρευση των κομμάτων του μνημονίου, η είσοδος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Βουλή αλλά πάνω από όλα η αλματώδης άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν ένα ριζικά νέο τοπίο.


Μετά από 2,5 χρόνια αγώνων το μαζικό κίνημα εκφράστηκε και στην κάλπη απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη διάλυση του βιοτικού επιπέδου του λαού και να ανοίξει ένας άλλος ριζικά νέος δρόμος. Ουσιαστικά πρόκειται για την αυθόρμητη αναζήτηση μιας εναλλακτικής κοινωνίας.

Η Αριστερά για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει μεγάλες ανατροπές, πολιτικές αλλά και κοινωνικές. Οι προϋποθέσεις για να αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες είναι δυο, από τη μια η ευρύτερη δυνατή ενότητα και συνεργασία όλων των δυνάμεων και από την άλλη η υιοθέτηση ενός τολμηρού, ριζοσπαστικού, ασυμβίβαστου και εν τέλει σοσιαλιστικού προγράμματος.

Στα πλαίσια αυτών των εξελίξεων η τοπική οργάνωση Βόλου της ¨Σοσιαλιστικής Διεθνιστικής Οργάνωσης - ΞΕΚΙΝΗΜΑ¨ οργανώνει δημόσια εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

¨Ιστορική ευκαιρία και μεγάλες ευθύνες για την Αριστερά - Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τα καθήκοντα της αριστεράς¨  και ομιλητές τους παρακάτω συντρόφους:
  • Κανελλής Νίκος (μέλος της οργ. ΞΕΚΙΝΗΜΑ)
  • Δελημήτρος Κώστας (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ)
  • Κανελλής Δημήτρης (μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Η εκδήλωση – συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μάη στις 7:30μμ στον κινηματογράφο Αχίλλειον (Ιάσωνος με Κουμουνδούρου).



ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
οργάνωση Βόλου
http://www.xekinima.org/
volos@xekinima.org
τηλ. επικοινωνίας: 6948592320

Δεν υπάρχουν σχόλια: