Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ -Φασιστικά συνθήματα σε σχολικό συγκρότημα


Την έντονη αντίδραση γονέων, μαθητών και καθηγητών έχει προκαλέσει η αναγραφή φασιστικών συνθημάτων στους αύλιους χώρους του σχολικού συγκροτήματος στις Μεσαμπελιές στο Δήμο Ηρακλείου (11ο Λύκειο - 5ο Γυμνάσιο). Τα συνθήματα ανέφεραν: Η Ελλάδα είναι ελληνική - Κάτω οι ξένοι - Ενας μετανάστης εργάτης ένας Ελληνας άνεργος - αριστεροί προδότες κ.ά.
Μάλιστα, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί παρόμοια συνθήματα και σ' άλλα σχολεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, άλλους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους στο Ηράκλειο. Οι ενέργειες αυτές υποδηλώνουν την προσπάθεια οργανωμένης παρέμβασης διαφόρων φασιστοειδών στοιχείων, με στόχο να μπολιάσουν στους μαθητές ρατσιστικά και εθνικιστικά ιδεώδη.
Να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τη νεολαία που αγωνίζεται, τη νεολαία που δε διατίθεται να σκύψει το κεφάλι στο σύστημα και τις πολιτικές που το υπηρετούν.
Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ καταγγέλλει την «επιδρομή» φασιστοειδών ομάδων στο σχολικό συγκρότημα, καλώντας τους μαθητές και τη νεολαία συνολικά να απομονώσουν τέτοιου τύπου ομάδες, αποκρούοντας - όπως σημειώνει - τις άκρως επικίνδυνες αντιλήψεις και πρακτικές που πρεσβεύουν και ξεπηδούν από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. «Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και της νεολαίας θα πέσει στο κενό. Το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα και το κίνημα της νεολαίας δεν τρομοκρατούνται. Δίνουν την απάντησή τους με ανάπτυξη της αλληλεγγύης, με τη μαζικοποίηση, οργάνωση και περιφρούρηση των αγώνων τους», τονίζει η ΚΝΕ και προσθέτει: «Απέναντι στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον ατομικισμό μόνη απάντηση αποτελεί η οργανωμένη και συλλογική δράση μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Η ενίσχυση και μαζικοποίηση της Κομμουνιστικής Νεολαίας είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη της πάλης της νέας γενιάς και την κατάκτηση των δικαιωμάτων της σε όλα τα επίπεδα».
Τα κρούσματα αυτά καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Νομού Ηρακλείου. Οι γονείς καλούν τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες ομάδες και να μην παρασυρθούν από ρατσιστικές και εθνικιστικές κραυγές. Καλούν τα μαθητικά συμβούλια να αναλάβουν πρωτοβουλίες στα σχολεία τους με εκδηλώσεις ενάντια στο ρατσισμό, υπέρ της φιλίας των λαών και της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Επίσης καλούν τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, διδάσκοντας στους νέους την αγωνιστική στάση ζωής, μεταλαμπαδεύοντας το αίσθημα της κοινωνικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: