Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Γκάλοπ της Public Issue - ΝΔ 30 % -ΠΑΣΟΚ 15,5 % -ΣΥΡΙΖΑ 14 % -ΚΚΕ 13,5 %


Τα στοιχεία από τη νέα δημοσκόπηση της Public Issue που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ''Καθημερινή''
Η δημοσκόπηση αυτή δεν καταγράφει την πρόθεση ψήφου αλλά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων, η οποία γίνεται με αποχή που φτάνει το 32,5 %.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ:
ΝΔ  30%
ΠΑΣΟΚ 15,5%
ΚΚΕ 13,5%
ΣΥΡΙΖΑ 14%
ΛΑΟΣ 6 % ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 9,5 %
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4%
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3%
ΛΟΙΠΑ 4,5 %


ΠΗΓΗ-WWW.ISKRA.GR

2 σχόλια:

mpelas είπε...

ενδιαφέρον...

Βέβαια αν δεν υπάρξει μετακίνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ (μαζί με τον αντίστοιχο μηχανισμό) σε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για μένα δεν πρόκειται να δουν ποσοστά 10 ή 10+.

Πάντως αν δούμε "εναλλακτηκό μπλόκ εξουσίας" με τέτοιες συγχωνεύσεις δεν θα με εκπλήξει. Έτσι και αλλιώς αυτή η εποχή είναι ότι πρέπει για τον οπορτουνισμό.

Βέβαια αυτή η αυταπάτη (τους ψηφίζω από τον καναπέ μου -> κάνουν τον καπιταλισμό ποιό φιλολαικό -> ευημερία για το λαό) έχει πολύ κοντά ποδάρια...

Red Star είπε...

Public Issue είναι αυτή...
ΔΕΝ είναι τόσο ψηλά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Στο έκτακτο βαρόμετρο τέλη Νοέμβρη http://kke4ever.blogspot.com/2011/11/5-red-star-57.htmlτον είχα τοποθετήσει στο 9% (7,8 min με 10,2 max).Ισχύει ότι έχει ανοδική τάση αλλά σε καμιά περίπτωση σε ποσοστά άνω του 11 %. Επίσης η ΔΗ.ΑΡΙ έχει ρεύμα (της έδινα 5,4 % δηλαδή 4,6 min με 6,2 % max),αλλά και αυτή στην καλύτερη περίπτωση δεν πιστεύω πως ξεπερνά το 7 %. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ βρίσκεται σε τραγική κατάσταση αλλά ακόμα είναι δεύτερο κόμμα με τρίτο το ΚΚΕ, όπως τέταρτο κόμμα είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και το λέω υπολογίζοντας την χειρότερη περίπτωση για τον πιο πάνω και την καλύτερη για τον πιο κάτω.Είπαμε ρευστό το τοπίο αλλά υπομονή και εγώ θα ήθελα το Κ.Κ.Ε στο 20 % και το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 1 %, αλλά άλλο οι ευχές και άλλο η πραγματικότητα.

Το Κ.Κ.Ε με την ευκαιρία να πω πως είναι σταθερά ανοδικό έστω και αν η άνοδος του δεν είναι εκρηκτική.

Περισσότερα στο 6 βαρόμετρο του Δεκέμβρη σε λίγες μέρες.Γίνονται ακόμα και άλλες έρευνες...