Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συγκρούσεις στο Σύνταγμα, αποχώρησαν οι Εύζωνοι από τη Βουλή- Σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.


Αναδημοσίευση από το www.newpost.gr


Σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε νεαρούς κουκουλοφόρους και δυνάμεις των ΜΑΤ μετατράπηκε (εκ νέου) η πλατεία Συντάγματος μετά το τέλος της πορείας μνήμης μαθητών και φοιτητών για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του ΑλέξανδρουΓρηγορόπουλου


Αρχικώς, στη λεωφόρο Αμαλίας, ενώπιον του Κοινοβουλίου, ομάδα κουκουλοφόρων προχώρησε σε επίθεση με μολότοφ και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που φρουρούσαν τη Βουλή.



Ακολούθησαν συμπλοκές στην πλατεία Συντάγματος, όπου κουκουλοφόροι έσπασαν τα μάρμαρα από τις σκάλες των ξενοδοχείων, αλλά των χώρων του πάρκου.



Οι διμοιρίες των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ στις 14.30 προχώρησαν σε μία επιχείρηση απώθησης των ταραξιών από την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να τους προωθήσουν προς την Πανεπιστημίου. 



Προς τα Προπύλαια κατευθύνθηκε ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, ωστόσο μερίδα νεαρών βρήκε καταφύγιο στο χώρο του σταθμού του Μετρό, απ' όπου κατόπιν εξήλθαν και ξεκίνησαν νέο κύκλο επιθέσεων με καδρόνια και άλλα αντικείμενα. 



Νωρίτερα, στη Σταδίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω και στην Ομήρου, ομάδα νεαρών διαδηλωτών αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας και εξαπέλυσε επίθεση με... νεράντζια κατά των ΜΑΤ, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.



Στη διάρκεια της πορείας νεαροί ταραξίες προκάλεσαν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών.



Η πορεία άρχισε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και είχε κατάληξη την πλατεία Συντάγματος.



Μαθητές έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων πέταξαν πέτρες και νεράντζια. Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι, μαθητές έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.



Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του αντιεξουσιαστικού χώρου.



Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 17.00, ενώ ο σταθμός στο Σύνταγμα στις 18.00, ύστερα από εντολή της αστυνομίας.



Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη, όπου σε μικρο-επεισόδια η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.


Πηγή:www.newpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: