Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσία: Ειδικές δυνάμεις του στρατού βρίσκονται στη Μόσχα.


Ειδικές δυνάμεις του στρατού, που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, κατευθύνθηκαν στη Μόσχα, προκειμένου να «εγγυηθούν την ασφάλεια», έπειτα από τις χθεσινές μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης,σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου. Αν και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Πούτιν δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις πρέπει να παύσουν, οι διαδηλωτές αψήφησαν το στρατό και κατέβηκαν στους δρόμους. Εκατό και πλέον οι συλλήψεις.
Οι μονάδες των ειδικών δυνάμεων «δεν έχουν παρά έναν και μοναδικό σκοπό: να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών», καθώς η πόλη έχει τεθεί σε κατάσταση «αυξημένου συναγερμού», δήλωσε ο αξιωματικός Βασίλι Παντσέκοφ στο πρακτορείο Ιντερφάξ, έπειτα από πληροφορίες σχετικά με στρατιωτικά μεταγωγικά οχήματα που κατευθύνονται προς τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, εκπρόσωπος του Πούτιν υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις πρέπει να σταματήσουν, καθώς και ότι πλέον οι κοινωνία χρείζεται να εκσυγρονιστεί. Όμως, ο κόσμος εξακολούθησε να διαδηλώνει και όπως αναφέρει το BBC, περισσότερα από 100 άτομα έχουν συλληφθεί. Μεταξύ αυτών και ο βετεράνος φιλελεύθερος πολιτικός, Boris Nemtsov.
Οι κατά του Πούτιν διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία, αλλά και με υποστηρικτές του νυν πρωθυπουργού, κατώ των οποίων φώναζαν συμνθήματα.
Χθες, χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν κατά του Πούτιν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε εκατοντάδες συλλήψεις. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινές δεκαπενθήμερης κράτησης.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: