Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις Μέρκελ-Σαρκοζί.



Οι Μέρκελ και Σαρκοζί προσπαθούν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως τους «εγγυητές» των λύσεων για την έξοδο από την κρίση στην ΕΕ, παρακάμπτοντας και αγνοώντας επιδεικτικά τους λαούς σε όλη την Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να θεσμοθετήσουν ένα ακόμη πιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο, όπου η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και η διαρκής λιτότητα θα είναι οι κύριες κατευθυντήριες αρχές, οδηγώντας έτσι τις κοινωνίες και τις οικονομίες στην χρεωκοπία.

Η συγκεκριμένη πολιτική, που υιοθετεί και η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου, της τριμερούς συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ακροδεξιάς, είναι η σίγουρη συνταγή για τη διάλυση της ΕΕ και τη χρεωκοπία των λαών της.
Γι’ αυτό και σήμερα το αίτημα για μια Ευρώπη των λαών, της δημοκρατίας, της αναδιανομής του πλούτου, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους είναι πιο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ και προϋποθέτει το δυνάμωμα των ενωτικών  αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ανατροπή της χρεοκοπημένης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των εκπροσώπων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: