Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Κατέθεσαν σχέδιο απόφασης ενάντια στα χαράτσια.


Το αρνήθηκε η φιλοκυβερνητική δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγοι)

Σχέδιο απόφασης ενάντια στα νέα φοροχαράτσια που επιβάλλονται στα πλατιά λαϊκά στρώματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κατέθεσαν, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.
Το κείμενο, όπως το ανέγνωσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Νίκος Σοφιανός, έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είτε επειδή δεν μπορεί, είτε επειδή δεν θέλει. Σε αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (Ηλεκτρολογικό, Νομική Υπηρεσία, κ.ά.), προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κ.λπ. Το Δημοτικό Συμβούλιο, παράλληλα, στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και για υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».
Το σχέδιο υιοθετήθηκε και από τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, αλλά αρνήθηκε να το ψηφίσει η φιλοκυβερνητική δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγοι), με τον ίδιο τον δήμαρχο Γ. Καμίνη να λέει «ότι δεν είναι της άποψης δεν πληρώνω - δεν πληρώνω», ότι «η νομιμότητα θα εφαρμοστεί» και ως δημοτική πλειοψηφία «θα εφαρμόσει τους κανόνες».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: