Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ BONUS 50 ΕΔΡΩΝ!


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΖΑΝΗ*


Είναι γνωστό ότι ο εκλογικός νόμος που θα ισχύσει για τις επόμενες εκλογές δωρίζει 50 έδρες επιπλέον στο πρώτο κόμμα. Το Δικομματικό Σύστημα σχεδίασε και ψήφισε έναν εκλογικό νόμο, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του και να εναλλάσσεται στην εξουσία. Όμως τους πρόλαβε η κρίση και έπεσαν οι ίδιοι στον λάκκο των δόλιων σχεδιασμών τους . Αυτός είναι και ο λόγος που απέφυγαν τις πρόωρες εκλογές και την λαϊκή ετυμηγορία. Για να κερδίσουν κάποιο χρόνο, να ξανασχεδιάσουν με βάσει πάντα την διασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου που υπηρετούν.
Τοποθέτησαν στην θέση του «Δημίου» άλλον (Εντολοδόχο εκ Βρυξελλών) για την βρώμικη δουλειά των πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων , μήπως και απαλλαγούν από τις ευθύνες. Χρησιμοποιώντας και όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ θα προσπαθήσουν να ξεχάσει ο λαός μας τους υπαίτιους για την εξαθλίωσή του.

Αυτή την φορά όμως φαίνεται ότι την «πατήσανε». Ο λαός μας, γνωρίζει πολύ καλά, ποια είναι τα αίτια και ποιοί έχουν την ευθύνη αυτής της εξαθλίωσης.
Μαζικά τους εγκαταλείπει και στρέφεται στην Αριστερά. Οι διάφοροι Μηχανισμοί και τα ΜΜΕ καταβάλλουν την ύστατη προσπάθεια, αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Μέχρι τις εκλογές θα επιχειρήσουν με διάφορους τρόπους να ανακόψουν αυτό το ποτάμι. Θα κατασκευάσουν «Σωτήρες» για αναχώματα, κάποιους που θα εμφανίζονται ως ''ειδήμονες'' και κάποιους που θα εμφανίζονται ως ''έντιμοι'' , πιστεύοντας ότι ο λαός ξεχνάει εύκολα την πολιτική τους προδοτική διαδρομή.
Βέβαια μπροστά στην δυσκολία νομίζουν ότι έχουν επιπλέον την επιλογή της αλλαγής εκλογικού νόμου, για να μην έλθει η Αριστερά στην εξουσία. Οποιοσδήποτε όμως εκλογικός νόμος και αν ψηφισθεί ( για να ισχύει στις επόμενες εκλογές χρειάζεται ψηφοφορία από 200 βουλευτές), ευνοεί το ίδιο και ακόμη περισσότερο την Αριστερά. Όπως φαίνεται θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των βουλευτών από 300 σε 200 και αν αντί σταυρού προτίμησης να εφαρμόσουν την λίστα υποψηφίων , για να γλυτώνουν τα «γιαουρτώματα» από τους οπαδούς τους.
Το πιο πιθανό όμως είναι να παραμείνει το δώρο των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ,για να επιδιώξουν την αυτοδυναμία τους ή την συγκρότηση δικομματικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των μικρότερων δορυφορικών προθύμων κομμάτων.
Αυτή όμως είναι η μεγάλη ευκαιρία της Αριστεράς . Να επιδιώξει Ενωμένη την πλειοψηφία και την άνοδο στην εξουσία για πρώτη φορά. Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για το λαό μας , που για πρώτη φορά φαίνεται να εμπιστεύεται την Αριστερά ως λυση.
Μπροστά στα μεγάλα δεινά και στην εξαθλίωση που υφίσταται ο λαός μας, τον εξευτελισμό της χώρας μας και την παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία για διασπάσεις και δεν υπάρχει η πολυτέλεια γιά καταμέτρηση δυνάμεων. Η διάσπαση και ο κατακερματισμός ευνοεί τον αντίπαλο, που στα δύσκολα όπως αποδεικνύεται συνεργάζεται για τα συμφέροντα του Κεφαλαίου, των Τραπεζιτών, των Πολυεθνικών και των Ισχυρών.
Η Ενότητα της Αριστεράς είναι μονόδρομος για τη σωτηρία του λαού και της χώρας. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάζονται, ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία για έκκληση ενότητας όλων των δυνάμεων της Αριστεράς σε ένα Μέτωπο (ένα νέο ΕΑΜ), για την απελευθέρωση της χώρας μας και του λαού μας από την Γερμανο-Ευρωπαϊκή Νεοφιλελευθερη-Καπιταλιστική κατοχή. Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία στο ΚΚΕ ,στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο ΔΗΚΚΙ και στις Πασοκογενείς- Αντιμνημονιακές δυνάμειςπου απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ
Η καθαρότητα των πολιτικο-ιδεολογικών απόψεων και θέσεων είναι απολύτως σεβαστές, αλλά για καιρό ειρήνης. Σήμερα όμως έχουμε πόλεμο εναντίον όλων αυτών των μνημονιακών προθύμων δυνάμεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών. Σ΄αυτό το κάλεσμα κανένας δεν μπορεί να απέχει και να κάνει πως δεν βλέπει.Οι ευθύνες για όλους αυτούς είναι τεράστιες και ο λαός μας ξέρει και να τιμωρεί ,αν χρειαστεί.
΄Ηρθε λοιπόν η ώρα της Ενωμένης Αριστεράς για ένα Μέτωπο κοινής δράσης και καθόδου στις εκλογές για την πρώτη Αριστερή Εξουσία , η οποία μπορεί να εδραιωθεί στην συνέχεια με την ψήφιση της απλής Αναλογικής. Το BONUS των 50 εδρών μπορεί να δώσει την πολυπόθητη πλειοψηφία ίσως και την άνοδο στην εξουσία στην Ενωμένη Αριστερά.
Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία. Τα οργανωμένα μέλη των αριστερών κομμάτων που αποτελούν την βάση αυτών, έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη και καθήκον να απαιτήσουν από τις Ηγεσίες τους το <αυτονόητο> και πιστεύω ότι θα το πράξουν. Όσο πιο γρήγορα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυναμική και το αποτέλεσμα. Τώρα που το Δικομματικό Σύστημα με τα εξαπτέρυγα του, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και η Αριστερά έχει το πολιτικο-ιδεολογικό πλεονέκτημα. Ηρθε η ωρα της Αριστερας για μια μεγάλη πλειοψηφια, εκμεταλειομενη το BONUS των 50 εδρών.
Εμπρός λοιπόν για ένα νέο ΕΑΜ για την απελευθέρωση της χώρας μας και για την μεγάλη Αλλαγή.
Αθήνα 11/11/11
* Ο Νίκος Μπουζάνης  είναι Γραμματέας του Π.Σ. ΔΗΚΚΙ- Σοσιαλ. Αριστερά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: