Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την μείωση της επιχορήγησης στα αθλητικά σωματεία.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου προχωράει στη δραστική περικοπή κατά 40% των επιχορηγήσεων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα και στις Ομοσπονδίες αθλημάτων από τις ήδη μειωμένες επιχορηγήσεις που προϋπολογίζονταν.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν ψηφιστεί στη Βουλή από τα κόμματα της πλουτοκρατίας μια σειρά από νομοσχέδια που βυθίζουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας για να θωρακίσουν την κλονισμένη κερδοφορία του κεφαλαίου.


Με τη φοροληστεία μέσω την χαρατσιών, την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας, με τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θέλουν να επιβάλουν νέο εργασιακό μεσαίωνα.
Με την εγκύκλιο του Υπουργείου προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τις περικοπές ξετυλίγεται ακόμη περισσότερο το αντιλαϊκό κουβάρι καθώς οι περικοπές αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση των ομοσπονδιών και των ΕΑΚ, ενώ το μάρμαρο πάλι θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στον χώρο του Αθλητισμού, μέσω απολύσεων και μεγαλύτερου πετσοκόμματος των ήδη συρρικνωμένων μισθών.
Ταυτόχρονα θα προχωράει και το ξεπούλημα του αθλητισμού στο μεγάλο κεφάλαιο και η μετατροπή του σε πανάκριβο εμπόρευμα, μέσω της ανταποδοτικότητας. Αυτός είναι ο στόχος που απορρέει από τη στρατηγική του κεφαλαίου που θέλει τη λαϊκή οικογένεια να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει πρόσβαση στον αθλητισμό τη στιγμή που οι επιχειρηματίες του χώρου έχουν αμύθητα κέρδη.
Ο περσινός προϋπολογισμός για την ΓΓΑ ήταν ήδη μειωμένους κατά 11% (περίπου 201.000.000) με βάση το 2009. Μέχρι τις 3092010 οι δαπάνες είχαν ανέλθει στα 198.000.000 ευρώ και φέτος προϋπολογίστηκαν από το υπουργείο για την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 129.000.000 ευρώ. Αν προσθέσει κανείς και τα 29.000.000 που προϋπολογίζονται για αθλητικές δαπάνες από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλάμε για μείωση 20% από τον περσινό.
Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής στον χώρο του αθλητισμού, ήδη είναι εμφανείς καθώς μια σειρά κατηγοριών σε αθλήματα (Βόλεϊ, Χάντμπολ) έχουν αναβάλλει την έναρξη των πρωταθλημάτων τους επ´ αόριστον, λόγω έλλειψης χρημάτων για τη διεξαγωγή τους.
Απέναντι στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ!
Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη και οι εργαζόμενοι στον χώρο του αθλητισμού να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα τους, να συναντηθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές και τους μαθητές.

Η οργάνωση μέσα από επιτροπές αγώνα στα σωματεία και τις ομοσπονδίες είναι όρος για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων αλλά και για να ανοίξει άλλος δρόμος ανάπτυξης προς όφελος του λαού.

ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: