Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ.


Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί/ Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές/ Οι άνεργοι πεινούσαν/ Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται/ Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι/ Κηρύχνουν τη λιτότητα/ Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα/ Ζητάνε θυσίες.
Μπ. Μπρεχτ

Το υπουργείο Παιδείας μετά τις καταγγελίες εκπαιδευτικών για λιποθυμία μαθητή λόγω ασιτίας, με μια απαράδεκτη δήλωση προσπαθεί να συγκαλύψει την πολιτική της κυβέρνησης που είναι επικίνδυνη για τις λαϊκές οικογένειες.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της, ο στόχος τους για ένα εργαζόμενο ανά οικογένεια και αυτόν κακοπληρωμένο, είναι που δημιουργεί ανασφάλεια για τη ζωή και το μέλλον μας .
 
Που βάζει «λουκέτα» και «τυλίγει με αλυσίδες» τα σύγχρονα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και καταδικάζει την εργατική νεολαία, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στη φτώχεια, την ανεργία , την αμάθεια . Ο υποσιτισμός μικρών παιδιών, που παραμένουν άρρωστα γιατί οι οικογένειές τους δεν έχουν χρήματα για γιατρό και θεραπεία είναι γεγονότα που πολλαπλασιάζονται .

Τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και η πολιτική που τα υπηρετεί οδηγώντας το λαό και τα παιδιά του στη μαύρη δυστυχία των μισθών πείνας, της ανεργίας, της ζωής χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα είναι το σύστημα της βαρβαρότητας που λέγεται καπιταλισμός.
Για τη φτώχεια, την ανεργία, κανένας νέος δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή, να σκύβει το κεφάλι. Δεν μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει μόνος του, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που τα γεννά και τα αναπαράγει για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Ντροπή για το νέο, για τον εργάτη, για το φτωχό είναι να δέχεται αυτή τη κατάσταση, ντροπή είναι να μη ριχτεί στην οργανωμένη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, συνοικία, σχολείο «για να πάρει και να σηκώσει» τη πλουτοκρατία, τη κυβέρνηση της και τα άλλα κόμματά της που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.
Διάφορα στηρίγματα του σάπιου αυτού συστήματος ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα. Μοιράζουν ελεημοσύνες, για να ξεγελάσουν με ένα ξεροκόμματο τη πείνα που θα γίνει πραγματικότητα για πολύ περισσότερους. Μοιράζουν λόγια αγάπης και στοργής για να ομορφύνουν τη βαρβαρότητα και άλλοιμιλάνε για ακραία φαινόμενα του συστήματος και μοιράζουν αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει ανθρώπινο. Όλοι μαζί θέλουν να πνίξουν την οργή και το ταξικό μίσος που χρειάζεται να θεριέψει και να γίνει συνειδητή οργανωμένη επιλογή για την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας.
Ο πόλεμος που εξελίσσεται κατά της ζωής και των δικαιωμάτων των νέων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και κατάρες.
Ως εδώ. Τώρα ο λαός και τα παιδιά του να πιστέψουν στη δύναμη τους, να ισχυροποιήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα βάλει τέλος στις θυσίες για την πλουτοκρατία. Να δυναμώσει η οργανωμένη λαϊκή αλληλεγγύη. Να διεκδικηθεί δωρεάν σίτιση με ευθύνη του Υπουργείου στους μαθητές στα σχολεία και στα παιδιά στη προσχολική αγωγή. Δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Τώρα να φουντώσει ο αγώνας για μόρφωση, δουλειά , ζωή με δικαιώματα, ο αγώνας για να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.
Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Κατάργηση των μονοπωλίων. Εργατική –λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ
και διαγραφή του χρέους.


Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: