Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τα σωματεία εργαζομένων ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ – κέντρων πρόληψης



Συμπαραστεκόμαστε στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε όλες τις δομές που έχουν σχέση με την πρόληψη των ναρκωτικών, την απεξάρτηση, την αποκατάσταση, δηλαδή στους εργαζόμενους στα κέντρα πρόληψης, στο ΚΕΘΕΑ, στον ΟΚΑΝΑ, στους εργαζόμενους επίσης στις δομές ψυχικής υγείας.
Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους είναι απολύτως συνυφασμένη με τον αγώνα εναντίον της ναρκοεξάρτησης.
Η  αγωνία μας είναι ότι η κυβέρνηση, με αφορμή την κρίση, βρήκε την ευκαιρία να συρρικνώσει τον τομέα αυτό και να υποκαταστήσει τον αγώνα εναντίον της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, με τη συντήρηση του προβλήματος μέσω της μεθαδόνης, με πολύ λιγότερους εργαζόμενους και μάλιστα φορτώνοντας το πρόβλημα αυτό στα νοσοκομεία, τα οποία, έτσι όπως πάει το πράγμα, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δώσουν ουσιαστική λύση στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από στήριξη ψυχολογική, ιατρική βοήθεια κλπ.
Εμείς υποστηρίζουμε, όχι μόνο ότι πρέπει να μείνουν δομές, αλλά πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να αυξηθούν, με δεδομένο ότι η κρίση θα φέρει και την αύξηση της ναρκοεξάρτησης.
Τέλος, έχουμε πάρα πολύ καθαρό ότι σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, και στην Ελλάδα, η ανοχή απέναντι στα ναρκωτικά σημαίνει χρησιμοποίηση ενός όπλου για τη διάλυση του κινήματος και ιδιαίτερα για την παρεμπόδιση προσχώρησης της νεολαίας, δίπλα στην κρατική καταστολή. Πρόκειται λοιπόν για ένα μέτρο καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος και γι' αυτό ο αγώνας πρέπει να γίνει απ'  όλους και όχι μόνο από τους δίκαια αγωνιζόμενους στα κέντρα που έχουν σχέση με την εξάρτηση, την πρόληψη κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: