Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Φεύγουμε Αυστραλία για να γλιτώσουμε την φτώχεια που φέρνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ- Εντυπωσιακή αύξηση ατόμων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία !

Το εντυπωσιακό νούμερο των 12.000 Ελλήνων που δήλωσαν συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου με στόχο την προσέλκυση εξειδικευμένων εργαζομένων στην Αυστραλία, μαρτυρά την αγωνία και την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν οι έλληνες πολίτες αν αναλογιστεί κανείς ότι στην αντίστοιχη ημερίδα πέρυσι είχαν κατατεθεί μόνο 42 αιτήσεις.


Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης που επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρουν ότι πολλοί από τους 12.000 ενδιαφερόμενους θα "κοπούν" και δεν θα πάρουν πρόσκληση για τις ημερίδες, επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Ωστόσο το νούμερο είναι είναι εντυπωσιακό δεδομένου ότι πέρσι μόνο 42 αιτήσεις είχαν υποβληθεί από την Ελλάδα και μόνο 14 απ' αυτές έγιναν δεκτές στη συγκεκριμένη κατηγορία (εξειδικευμένων) μετανάστευσης.
Σημειώνεται ότι  η Αυστραλία είχε δεχθεί συνολικά, την περασμένη χρονιά, 130.843 αιτήσεις από προσοντούχους όλου του κόσμου για να μεταναστεύσουν στη χώρα. 

Πηγή: www.enet.gr

1 σχόλιο:

yiok-yiok είπε...

http://e-globbing.blogspot.com/2011/09/good-luck-then.html