Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ- Μαζική, οργανωμένη ανυπακοή σε κάθε χαράτσι



O λαός, οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν με όρους μαζικής οργανωμένης ανυπακοής στο κάθε χαράτσωμα που επιβάλλουν κυβέρνηση και συμβιβασμένες δημοτικές αρχές. Να αντιπαλέψουν την πολιτική του ευρωμονόδρομου που φέρνει «εφεδρεία», απολύσεις, νέες μειώσεις στο εισόδημα. Τα παραπάνω τόνισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Αθήνα στη συνεδρίαση χτες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, χτες έγινε συζήτηση για τον απολογισμό - ισολογισμό του οικονομικού έτους 2010.
Η νυν δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) και η προηγούμενη (ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ.) επιδόθηκαν σε μια σκιαμαχία για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής και μετά τον υπερψήφισαν από κοινού, αποδεικνύοντας την ταύτισή τους σε άλλο ένα - τόσο σημαντικό - ζήτημα, ενώ ο δήμαρχος Γ. Καμίνης ουσιαστικά προανήγγειλε νέες περικοπές στις «δαπάνες» του δήμου, νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, «διαχειριστικούς ελέγχους». Στον αντίποδα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που καταψήφισαν τον απολογισμό, με τον Ν. Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο, να τονίζει:
«Ο απολογισμός του 2010, όπως και ο προϋπολογισμός του 2011 χαρακτηρίζονται από μείωση χρηματοδότησης και μη διεκδίκηση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, χαρακτηριστικά είναι τα διαρκώς μειούμενα ποσά για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, η φορομπηξία, τα πανάκριβα δημοτικά τέλη για σπίτια και μικρομάγαζα. Προσθέστε τη μη υλοποίηση προγραμμάτων, τα μηδενικά ποσά για επισκευή σχολικών κτιρίων. Αλλο ένα στοιχείο που βγάζει μάτι είναι η μείωση μισθών στο δήμο (55 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα εκτελέστηκαν το 2010 συγκριτικά με όσα προϋπολογίστηκαν). Και η σφαγή δεν περιορίζεται εκεί. Ακούγεται έντονα ότι ετοιμάζονται λίστες για πλεονάζον προσωπικό στο πλαίσιο των επιταγών που δόθηκαν από την κυβέρνηση για μείωση προσωπικού παντού κατά 30%, κάτι που αφορά όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους, αορίστου και συμβασιούχους».
Σημειωτέον ότι ο Ν. Σοφιανός ζήτησε επισταμένα από τον δήμαρχο συγκεκριμένη δέσμευση ότι ο δήμος δεν θα καταρτίσει τέτοιες λίστες, ωστόσο ο Γ. Καμίνης αρνήθηκε να αναλάβει τέτοια δέσμευση.
Και ο Ν. Σοφιανός κατέληξε:
«Αυτή η πολιτική φιλοσοφία που υλοποιείται και χαρατσώνει άγρια το λαϊκό εισόδημα, λογαριάζει και ισοσκελίζει προϋπολογισμούς χωρίς τον ξενοδόχο. Ξενοδόχος είναι το λαϊκό εισόδημα που δεν έχει πλέον να πληρώσει και δεν πρόκειται να πληρώσει, είτε αρέσει, είτε όχι. Σήμερα, η γενικευμένη διάθεση που υπάρχει παντού είναι "δεν πληρώνω πλέον καινούρια χαράτσια". Αυτό θα έχει αντίκτυπο και στα δημοτικά τέλη μετά την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να περάσει το χαράτσι στα ακίνητα μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Η πολιτική αυτή πρέπει σήμερα να αντιμετωπιστεί γιατί δεν πάει άλλο. Είναι μπροστά μας και νέο κούρεμα των μισθών, μαζί με το κούρεμα και την απαξίωση κεφαλαίων που ήδη συζητείται. Είναι μπροστά μας σενάρια συγκεκριμένα, προδιαγεγραμμένα στο πλαίσιο του κύκλου της κρίσης. Ο λαός πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Αυτό αφορά και τον εργαζόμενο της Αθήνας που έρχεται αντιμέτωπος με την πιο άγρια επέλαση. Η καταψήφιση του απολογισμού του 2010 (όπως και η προηγούμενη καταψήφιση από εμάς του προϋπολογισμού του 2011) πρέπει να συνοδευτεί, να αντιμετωπιστεί με όρους κινήματος, με όρους μαζικής οργανωμένης ανυπακοής στο χαράτσωμα».


ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: