Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Roubini Golbal Economics: Μια νέα Δραχμή θα υποτιμηθεί κατά 120% !!!

 
Η υποτίμηση μιας νέας Δραχμής, που θα υιοθετήσει η Ελλάδα, εφόσον εξέλθει της ευρωζώνης θα υποτιμηθεί κατά 120%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Roubini Global Economics.
Ο διευθυντής του τμήματος συναλλαγματικής στρατηγικής της εταιρείας, Μάικλ Χαρτ υποστηρίζει ότι πέραν της υποτίμησης 120%, το ευρώ θα ενισχυθεί κατά 2,2 φορές από την αξία που είχε όταν έγινε ο προσδιορισμός της ισοτιμίας ευρώ/δραχμής, κατά την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη.
Πέραν της συνεχούς αποδυνάμωσης του εθνικού νομίσματος, ο Χαρτ υποστηρίζει ότι σε όλες τις περιπτώσεις επαναφοράς της συναλλαγματικής ισοτιμίας, παρατηρήθηκε σημαντική επιτάχυνση του πληθωρισμού.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα θα περιόριζε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών με μια υποτίμηση της τάξης του 50%, ενώ όλες οι υπόλοιπες παράμετροι θα έμεναν ίδιες.
Ο Χαρτ υποστηρίζει ότι οι συνεχείς πιέσεις των επενδυτών για μείωση της αρνητικής καθαρής θέσης της Ελλάδας σε διάστημα διετίας, θα προκαλέσει αποδυνάμωση της δραχμής κατά 120%.
Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι παράλογη, γιατί θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα του χρέους της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή:www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: