Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .Αθήνα: Σύνταγμα, 6.30 μ.μ. Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 6 μ.μ.





  • Αθήνα: Σύνταγμα, 6.30 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 6 μ.μ.
  • Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα κόντρα στα χαράτσια και στα νέα αβάσταχτα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που χρεοκοπούν και εξοντώνουν το λαό.
  • ΚΚΕ: Ξεσηκωμός, παλλαϊκή οργανωμένη άρνηση πληρωμής όλων των χαρατσιών στους εργασιακούς χώρους και στις λαϊκές γειτονιές.

Σε ορμητικό «ποτάμι» οργανωμένης άρνησης πληρωμής της νέας, δυσβάσταχτης για το λαϊκό εισόδημα, κυβερνητικής επέλασης πρέπει να μετατραπούν οι δρόμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αύριο.
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαίοι και γυναίκες καλούνται να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο χαράτσι της ειδικής εισφοράς, ενάντια στη νέα φοροληστεία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.
Στην ΑΘΗΝΑ σωματεία, συνδικάτα, μαζικοί φορείς, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα, καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, αύριοΤετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. Στο συλλαλητήριο μεταξύ άλλων καλούν: Ομοσπονδία Τύπου και ΧάρτουΣωματείο Εργαζομένων της SOFTEXΠανελλαδική Ενωση Λιθογράφων,Σωματείο Εργαζομένων Πρακτορείων ΤύπουΣωματείο Χαρτεργατών Αττικής - Πειραιώς. Επίσης, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ηΕνωση Λογιστών, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο, τοΣυνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), ηΕνωση Ηλεκτροτεχνιτών, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Βύρωνας», το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Κλαδικό Συνδικάτο της Ενέργειας. Επίσης, καλούν σωματεία και μαζικοί φορείς του Δήμου Ηλιούπολης.
Από το συλλαλητήριο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη
Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, συλλαλητήριο οργανώνουν οι γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, στις6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και καλούν τον εργαζόμενο λαό να συμμετέχει και να εκφράσει μαζικά την απόφασή του, να μπει δυναμικά στον αγώνα για να βάλει φρένο στα χαράτσια και το σύνολο της επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα δικαιώματά του, κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ. Το συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με πορεία προς την ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα παραδοθούν μαζικά τα χαράτσια.Προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο θα ξεκινήσουν από: Τούμπα (Αγία Βαρβάρα), στις 5.30 μ.μ. Μπότσαρη με Παπαναστασίου, στις 5.30 μ.μ. Πολίχνη (Δημαρχείο), στις 5 μ.μ. και Αμπελόκηπους (Πλατεία Επταλόφου) στις 5 μ.μ.
Συνδικάτα και επιχειρησιακά σωματεία στον τουρισμό
Στο μεταξύ, χτες, τα κλαδικά Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και Πειραιά και οι διοικήσεις 13επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου στην Αθήνα έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Σύνταγμα, μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και ανακοίνωσαν την απόφαση των εργαζομένων στον κλάδο να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για το εξοντωτικό χαράτσι της έκτακτης εισφοράς που επέβαλε η κυβέρνηση, αλλά και για όσα χαράτσια έρχονται (π.χ. το τέλος ακινήτου). Τα επιχειρησιακά σωματεία που συμμετείχαν στη συνέντευξη ήταν: «Metropolitan», «Intercontinental», «Ledra Marriott», «Novotel», «Athens Plaza», «Crown Plaza», «Caravel», «Stanley», «Titania», «Saint George Lycabetus», «Grand Resort Lagonisi», «Royal Olympic» και Καζίνο - Ξενοδοχείο - Τελεφερίκ «Mont Parnes».
Τα 15 σωματεία του κλάδου, μετά τις σχετικές αποφάσεις τους, δίνουν τη μάχη της οργάνωσης μέσα στους τόπους δουλειάς, μέσα στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις ώστε να εκφραστεί μαζικά η άρνηση πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. Δράση που τις επόμενες μέρες, όπως ειπώθηκε, θα πάρει και συγκεκριμένη αγωνιστική μορφή.
Οπως υπογράμμισαν όλοι οι ομιλητές, αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον κλάδο βιώνουν την ανεργία, την απλήρωτη δουλειά, την υποαπασχόληση, τα τετράωρα, τις συμβάσεις μιας μέρας, τους μειωμένους μισθούς, κ.λπ. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση πήρε και παίρνει όλα τα μέτρα, ώστε οι επιχειρηματίες του κλάδου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, διαθέτοντάς τους εκατομμύρια ευρώ με φοροαπαλλαγές, μείωση ΦΠΑ, επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, επιχορηγήσεις, κ.λπ. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να πληρώσουν, δεν θέλουν να πληρώσουν άλλο, σημείωσαν χαρακτηριστικά. Αντίθετα, οργανωμένα, μαζικά εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, μαθητές, γυναίκες μπορούν να βάλουν εμπόδια στις ανατροπές που προσπαθούν να υλοποιήσουν κυβέρνηση και ΕΕ και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες.
Επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί για τα σωματεία, όπως ειπώθηκε, είναι: η μαζική - αποφασιστική συμμετοχή του κλάδου στο αυριανό συλλαλητήριο. Να εκφραστεί έμπρακτα από το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ που απεργούν στις 5 του Οκτωβρη. Μεγάλος και σημαντικός σταθμός είναι η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 19 του Οκτώβρη και με στόχο εκείνη τη μέρα να μη δουλέψει ξενοδοχείο, να μη δουλέψει εστιατόριο και επισιτιστικό κατάστημα.
Πλούσια δραστηριότητα
-- Οι μαζικοί φορείς Ν. Ιωνίας διοργανώνουν συγκέντρωση τηνΤρίτη, 27 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη.
-- Σωματεία και μαζικοί φορείς της Ηλιούπολης διοργανώνουνσυγκέντρωση την Πέμπτη στις 29 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. στηνπλατεία Κανάρια και πορεία στην Εφορία Ηλιούπολης. Την πρωτοβουλία αυτή παίρνουν: Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, Παράρτημα Νοτιοανατολικών Συνοικιών του Συνδικάτου Οικοδόμων, Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Μ. Παπαμαύρος», Ενωση ΕΒΕ, Σωματείο Ελαφρών Φορτηγών, Σωματείο ΙΚΑ Συνταξιούχων Ηλιούπολης Δάφνης - Υμηττού, Σύλλογος Γυναικών, Επιτροπή Ειρήνης, Επιτροπή ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Ηλιούπολης, 3ου Γυμνασίου και 11ου Δημοτικού, Επιτροπή Αγώνα Τυπογραφικών, Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Κωνσταντίνου», Πολιτιστικός Σύλλογος «Αλληλεγγύης».
-- Σωματεία και φορείς στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού διοργανώνουν συγκέντρωση την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών. Τα σωματεία και οι φορείς που ως τώρα έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση είναι: Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Σωματείο Μοντέλων Σχολής Καλών Τεχνών, Σωματείο «μικρό» για την υποστήριξη και τη διάδοση της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους, Σωματείο Τραγουδιστών Μελοδράματος Ελληνικής Λυρικής Σκηνής.
-- Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας διοργανώνει συγκέντρωση, τηνΠέμπτη 29 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (Ματζαγριωτάκη), στην Καλλιθέα.
-- Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, τηνΠαρασκευή 30 Σεπτέμβρη, πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 11 π.μ.και επιστρέφει τα χαράτσια στη ΔΟΥ Νέας Σμύρνης.
-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας το Σάββατο 1 Οκτώβρη, προχωρά σε κινητοποίηση στον πεζόδρομο της Ερμού και στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο οικονομικών (συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως).

Πηγή:www.rizospastis.gr


\

Δεν υπάρχουν σχόλια: