Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO - Τέλος για το καθεστώς Παπανδρέου-Τρίτο γκάλοπ που δείχνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 15,5 % (21,5 % με αναγωγή).Εντυπωσιακή άνοδος του Κ.Κ.Ε στο 9,8 % (με αναγωγή στο 13,5 %) Η διαφορά ΠΑ.ΣΟ.Κ -Κ.Κ.Ε στις 5,7 μονάδες ! Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 4,8 % (με αναγωγή στο 7%).


Σε έρευνα της εταιρείας GPO για την εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ του MEGΑ 

Η ΝΔ συγκεντρώνει 22,3% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9,8 %, ο ΛΑΟΣ 7,9 %, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8 %, οι Οικολόγοι –Πράσινοι 2,4% , η Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, το Άρμα Πολιτών 1,6 %  ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 31 % .

Με αναγωγή των αναποφάσιστων έχουμε τα εξής ποσοστά:
Ν.Δ                  31 %
ΠΑ.ΣΟ.Κ            21,5 %
Κ.Κ.Ε                 13,5 %
ΛΑ.Ο.Σ.              11 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α              7 % 
ΔΗΜ.ΑΡΙΣ .         4 % 
ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣ.    3,5%
ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧ.    2,5 %
Π.ΑΡΜΑ.Π.           2 %
   ΛΟΙΠΑ ΚΟΜ.        4  %


Red Star

3 σχόλια:

kagemusha είπε...

θα ηθελα μια βοηθεια με τις αναγωγες. Νομιζω οτι καταλαβαινω τι σημαινουν αλλα δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα τους. Το 14% του ΚΚΕ, για παραδειγμα, δεν ειναι πραγματικο ποσοστο. Αποτελει το ποσοστο εκεινων που ψηφισαν κατι. Αφαιρουνται δηλαδη οι αναποφασιστοι και τα λευκα? Καταλαβαινω καλα?
Ενω το 9,8% αφορα το ποσοστο εκεινο που θα προκυψει απο το οτι θεωριτικα θα ψηφισουν ΟΛΟΙ εκεινοι που δικαιουνται να ψηφισουν?
Αν το καταλαβαινω σωστα(και δεν τα εκανα αχταρμα) ποια η χρησιμοτητα της αναγωγης????

Red Star είπε...

Λογικές οι απορίες σου.
Εν συντομία.
Το 15,5 % πχ του ΠΑΣΟΚ είναι το ποσοστό χωρίς λευκά-άκυρα-αποχή-αναποφάσιστους.
Η GPO όπως και άλλες εταιρείες ερευνών ΚΑΚΩΣ υπολογίσουν όσους λένε ότι θα απέχουν.Αυτοί δεν πρέπει να υπολογίζονται γιατί δεν θα πάνε να ψηφίσουν.Δεν είναι αναποφάσιστοι(όσοι λένε ότι μπορεί να απέχω ή μπορεί να ψηφίσω ένα κόμμα ή είμαι μεταξύ να απέχω,να ρίξω λευκό ή να ψηφίσω Οικολόγους μπαίνουν στους αναποφάσιστους,όσοι είναι σίγουροι 100% ότι θα απέχουν μπαίνουν στην αποχή).Επίσης υπάρχει και ένα ποσοστό που λέει ότι θα ρίξει άκυρο και λαυκό(όχι ότι το σκέφτεται ,αλλά ότι έχει αποφασίσει 100% να ρίξει άκυρο και λευκό).Άρα από το 19,7 % που λέει στο πινακάκι ΑΛΛΟ/ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ/ΑΠΟΧΗ μας είναι άχρηστο το 16,7 % γιατί αυτοί έχουν αποφασίσει ότι ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΓΚΥΡΗ ΨΗΦΟ.Κανονικά θα έπρεπε να μας πουν ότι το ποσοστό τπυ ΠΑΣΟΚ πχ είναι 18,5 % και του Κ.Κ.Ε 11,5 %.Μένει και το 11,3 % των αναποφάσιστων.Εκεί συχνά κάνουμε την αυθαίρετη σκέψη ότι το 11,3% θα συμπεριφερθεί αναλογικά με αυτούς που έχουν αποφασίσει.Δηλαδή το 18,5 % του 11,3 θα ψηφίσει ΠΑ.ΣΟ.Κ.Και έτσι κάνουμε την δεύτερη αναγωγή.Βέβαια οι αναποφάσιστοι μπορεί π.χ να στραφούν κατά 50 % στο ΠΑΣΟΚ (λέμε τώρα).Οπότε η δεύτερη αναγωγή γίνεται απλά για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης με τις προηγούμενες εκλογές.

Red Star είπε...

Από το 19,7% το 3 % περίπου επιλέγει μικρότερο κόμμα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Χ.Α-ΕΞΩΚΟΙΝ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ).Και εδώ κακώς η GPO έχει τσουβαλιάσει τα άλλα κόμματα με την αποχή και τα άκυρα λευκά.Έπρεπε να έχει ξεχωριστή στήλη.