Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το νέο του βιβλίο παρουσίασε ο Μ.Θεοδωράκης



Το νέο βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη «Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή», παρουσιάστηκε χθες στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

«Βασικό συμπέρασμα του βιβλίου μου είναι ότι ο ελληνικός λαός ατύχησε στις επιλογές πολιτικών και πνευματικών ηγητόρων», ανέφερε μιλώντας για το βιβλίο του ο Μίκης Θεοδωράκης, «με αποτέλεσμα να ζήσει μια ανάπηρη και νόθα πολιτική ζωή, όπου η πολιτική εξουσία με όπλο τους εκμαυλισμένους οπορτουνιστές χάλκευε ένα γενικευμένο και διαρκές ψέμα, με αποτέλεσμα να του κόβουν τα φτερά και να τον μεταβάλλουν σε όρνιθες ελεγχόμενης βοσκής σε ορνιθοτροφείο». 

«Προσπάθησα να αποκαταστήσω όσο μπορούσα τις κρυμμένες αλήθειες… Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πόνο και οργή νιώθω, όταν άνθρωποι που θεωρούνται αριστεροί με χαρακτηρίζουν εθνικιστή, δηλαδή πατριδοκάπηλο», είπε και κατέληξε: «Το Κίνημα αριθμεί περίπου 150 οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Έχουμε επεξεργασθεί ένα πλήρες πρόγραμμα οργάνωσης και δράσης όπου το νέο Σύνταγμα και οι θεσμοί θα υλοποιούν το ιδεώδες της άμεσης δημοκρατίας».

Στην παρουσίαση μίλησαν ακόμη ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος επισήμανε ότι μόνος τρόπος αντιμετώπισης της σημερινής κατάστασης είναι η αντίσταση που μπορεί να εκφρασθεί με μαζικές προσφυγές ενάντια στους τελευταίους έκτακτους φόρους που έχουν επιβληθεί και η Αναστασία Βούλγαρη που αναφέρθηκε στο «ιδεολογικό οπλοστάσιο» της «Σπίθας», όπως ξετυλίγεται μέσα από το βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη.

Παρεμβάσεις έκαναν τέλος ο καθηγητής Κώστας Μπέης, ο δημοσιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος και ο Λάκης Λαζόπουλος.



ΠΗΓΗ-WWW.REAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: