Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μ.Α.Σ. Πρόταση πάλης-Πρόγραμμα δράσης προς όλους τους φοιτητές-σπουδαστές, τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους 26/9/2011

feat (8)Χαιρετίζουμε, τους χιλιάδες φοιτητές που εδώ και ένα μήνα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις και τις άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Χαιρετίζουμε τους μαθητές και τα συντονιστικά τους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Ένα μήνα τώρα δείξαμε ότι «τα κεφάλια δεν μπαίνουν μέσα» επειδή ψηφίστηκε ο νόμος. Δείξαμε ότι έχουμε δύναμη να αμφισβητούμε αντιλαϊκούς νόμους και συντάγματα, συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική. Σπάσαμε στην πράξη την επιθετική συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη-Μπακογιάννη, δείξαμε ότι δεν μας τρομοκρατούν.


Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου και τα τρομοκρατικά διλήμματα που βάζουν με τη νέα κατάπτυστη εγκύκλιο που έστειλαν, θα πέσουν στο κενό.
Κλιμάκωση σημαίνει πιο μαζική και αποφασιστική οργάνωση και πάλη. Τώρα που εντείνεται η επίθεση, υπάρχει δυνατότητα χιλιάδες φοιτητές που ακόμα δεν έχουν πειστεί να μπουν στον αγώνα. Να αλλάζει ο συσχετισμός στο έδαφος της πάλης, να βαθαίνει η κοινή δράση με το εργατικό λαϊκό κίνημα. αγώνας με όλες τις μορφές πάλης που θα οξύνουν τη σύγκρουση, που θα αγκαλιάσουν νέες δυνάμεις, ιδιαίτερα τους πρωτοετείς που θα δώσουν νέα πνοή στην πάλη. 
Δεν αρκεί σήμερα να αγωνιζόμαστε ενάντια απλά σε ένα νόμο, αλλά είναι αναγκαία όσο ποτέ η ρήξη με τα μονοπώλια και τη στρατηγική συνολικά του κεφαλαίου. Μόνο έτσι το κίνημα θα αποκτά θα είναι ένα βήμα μπροστά, θα προβλέπει τους χειρισμούς της κυβέρνησης, έτοιμο να μπλοκάρει το νόμο-πλαίσιο σε κάθε φάση εφαρμογής του.
Ο αγώνας στα ΑΕΙ-ΤΕΙ να συνδεθεί με τον αγώνα του λαού. Να συνδεθεί με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, που πρωτοστατεί στην πάλη στους τόπους δουλειάς, ώστε οργανωμένα να πουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όχι στα χαράτσια, για το εισόδημα και  τις ΣΣΕ, για σταθερή – μόνιμη δουλειά, για Υγεία, ενάντια στην κατάργηση της λίστας φαρμάκων. Με την πάλη των μικρών μαγαζατόρων για να μην αφανιστούν, ενάντια στο χαράτσι του ΦΠΑ. Με τους μαθητές που παλεύουν από την πρώτη μέρα για βιβλία, καθηγητές, σχολείο να μορφώνει. Με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δεν είναι μπλεγμένοι με επιχειρηματικά συμφέροντα, που πραγματικά πονάνε το λαό μας και την επιστήμη τους.  Ενοποιούμε την πάλη ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους. 
Δυναμώνουμε το σύνθημα: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ».


Οι σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου σήμερα απαιτούν η πλειοψηφία να κάνει 2-3 χρόνια σπουδές και μετά να δουλεύει με μισθούς των 501€!  Δεν θα περάσει:
•             Η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήριων για την ανεργία, . η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας. Θα πολλαπλασιάσουν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα.
•             Το χτύπημα της τσέπης της λαϊκής οικογένειας που έτσι κι αλλιώς τα φέρνει δύσκολα βόλτα. Κόβουν τη δωρεάν σίτιση, ξεσπιτώνουν κόσμο από τις εστίες τις οποίες θα αφήνουν να ρημάζουν, τέρμα τα δωρεάν βιβλία. Ανοίγει ο δρόμος για τα δίδακτρα. Οι αιώνιοι φοιτητές είναι το προπέτασμα καπνού για τη διαγραφή των εργαζόμενων φοιτητών.
•             Η κατάργηση του ασύλου, η αύξηση της κρατικής καταστολής, η αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα. Θέλουν να μπορεί να εισβάλει η αστυνομία στα ιδρύματα. Τα παραμύθια για την «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» τα ζούμε πολύ καιρό. «Ελευθερία έκφρασης» είχαν και έχουν μόνο οι επιχειρήσεις και ο καπιταλισμός. Στόχο έχουν το οργανωμένο πολιτικοποιημένο λαϊκό και φοιτητικό κίνημα. Έξω η αστυνομία από τα ιδρύματα, πίσω προβοκάτορες.
Μπορεί σήμερα η επιστήμη, η έρευνα να τεθούν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίς κύκλους σπουδών και αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς στη βάση του επανακαθορισμού των επιστημονικών αντικειμένων, με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων γενικών και ειδικών γνώσεων. Με μεταπτυχιακές σπουδές που οδηγούν αποκλειστικά σε διδακτορικό, με το πτυχίο μοναδική πρόθεση για πρόσβαση στο επάγγελμα, με ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
Έχει έρθει η ώρα οι φοιτητές και σπουδαστές να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Όχι άλλος χαμένος χρόνος. Ούτε αυτοί, ούτε το σύστημα που υπερασπίζονται διορθώνονται. Να μην τσιμπήσει κανείς στις προσπάθειες αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος.
Κανείς με τις «κινήσεις αγανακτισμένων φοιτητών». Αυτό το δήθεν κίνημα ήρθε για να μείνει, έχει αντιδραστικό ιδεολογικό περιτύλιγμα στήριξης και νομιμοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι εχθρός για τις ανάγκες μας σε μόρφωση-δουλειά-ζωή. Κανείς φοιτητής δεν πρέπει να τσιμπήσει και να ταυτιστεί με αυτό το μόρφωμα. Στο όνομα της χαμένης εξεταστικής θέλουν να τον κάνουν να νομίζει πως έχει τις ίδιες αγωνίες με τον ΣΚΑΙ. Πόσο «ανεξάρτητοι» είναι ο εφοπλιστής Αλαφούζος, ο μεγαλοδημοσιογράφος Πορτοσάλτε, οι καθηγητές – στελέχη επιχειρήσεων που σπρώχνουν με κάθε τρόπο αυτές τις δυνάμεις;
Καμία εμπιστοσύνη σε όσους υπόσχονται λύσεις «μια και έξω», υπερασπίζονται το σημερινό αστικό Πανεπιστήμιο, έχουν συμβιβαστική γραμμή και σχεδιασμό επικίνδυνο, αδιέξοδο, ήττας για το κίνημα. Ο αγώνας για τη μη εφαρμογή του νόμου δεν μπορεί να είναι φούσκωμα και μετά ξεφούσκωμα. Είναι ψεύτες όσοι λένε πως με «δύο – τρεις βδομάδες κατάληψης» θα ανατραπεί ο νόμος. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να τελειώνει ο αγώνας όταν το θέλουν οι αντιδραστικές δυνάμεις είτε λέγονται ΔΑΠ, είτε ΠΑΣΠ, είτε αγανακτισμένοι φοιτητές-ΣΚΑΙ.
Κεφάλαιο-ΕΕ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν νέο μακελειό για το λαού. Νέα χαράτσια, νέα φορο-αφαίμαξη σε ακίνητα, αύξηση του ΦΠΑ. Οι απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται, καταργούν τα επιδόματα – πτωχοκομείου και προχωρούν ακάθεκτοι στο ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων, το τσάκισμα σε  Υγεία και Ασφάλιση.
Ήδη σωματεία, συνδικάτα και λαϊκές οργανώσεις παίρνουν αποφάσεις για οργάνωση της άρνησης πληρωμών. Συμμετέχουμε στο λαϊκό αγώνα.
Δεν πληρώνουμε φράγκο για πάσο, σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.
•             O νέος νόμος-πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί! Θα μείνει στα χαρτιά
•             ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ- ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
•             ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΣΟ
•             Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις.
•             Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ-ΤΕΙ-έρευνα
•             Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 501€ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
•             Κανείς φοιτητής να μην  αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.
•             Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάρια ασθενείας για όλους.
Κάνεις να μην παρατήσει τις σπουδές του επειδή δουλεύει, να μη δεχτεί να πληρώνει για τα βιβλία του, για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό. Κανείς να μη ξεσπιτωθεί, να μη μείνει χωρίς ρεύμα, νερό, να μην έχει πού να φάει. Κάνεις να μην πληρώσει για τα πάσο. Καμία εστία να μην κλείσει να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες να μην ανεχτούμε συνάδελφος εστιακός να μην πληρώσει νοίκι.
•             Καταλήψεις σε εστιατόρια, διαμαρτυρίες σε διοικήσεις.
             Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη: Συμμετέχουμε, πλάι στις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τα Σωματεία, των εργαζομένων και των ΕΒΕ, στην πολύμορφη δράση, που θα αναπτυχτεί σε όλη τη χώρα ενάντια στα φοροχαράτσια. Όλοι στην μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ.
•             Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη: Όλοι στην κινητοποίηση στα γραφεία ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15) 10:00 . Να απαιτήσουμε  να δοθούν όλα τα ΠΑΣΟ δωρεάν.
•             Σάββατο 1 Οκτώβρη: Κινητοποιήσεις στα καταστήματα που έχουν συνάψει συμφωνίες με τα ιδρύματα για τη διανομή των ΠΑΣΟ. Κανείς φοιτητής να μη γίνει πελάτης, κανείς να μη φακελωθεί στα κοιτάπια τους.
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
Να εμποδιστεί η παρέμβαση των επιχειρήσεων στις σχολές. Καμία επώνυμη έδρα από «χορηγούς». Να εμποδιστεί η διάλυση των επιστημονικών αντικειμένων, οι τρίχρονες σπουδές, τα πτυχία – σούπα.
•             Να δώσουμε συνέχεια στις καταλήψεις σε διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες (γραφεία διασύνδεσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Έρευνας, πρυτανείες). Να κηρυχτούν υπό διωγμό οι επιχειρήσεις, τα σεμινάρια που οργανώνουν, οι εκπρόσωποι τους στις σχολές.
Να συνδεθεί με το ταξικό εργατικό κίνημα, με την πάλη των μικρών μαγαζατόρων για να μην αφανιστούν. Με τους μαθητές που παλεύουν από την πρώτη μέρα για βιβλία, καθηγητές, σχολείο να μορφώνει. Με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που δεν είναι μπλεγμένοι με επιχειρηματικά συμφέροντα.
•             Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη: Όλοι στα συλλαλητήρια των συλλόγων και των επιτροπών αγώνα 12:00μμ στην Ομόνοια.  Διαδηλώνουμε ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο, διεκδικούμε πανεπιστήμιο για το λαό και την εξουσία του.
•             Τετάρτη 5 Οκτώβρη: Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ κόντρα στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στις νέες περικοπές στις συντάξεις.
•             Τέταρτη 19 Οκτώβρη: Κλιμάκωση του αγώνα με την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: