Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

«Καρφί στο μάτι» των αστών είναι το ΚΚΕ, η πολιτική του και, φυσικά, ο «Ριζοσπάστης».


Παπαγεωργίου Βασίλης
«Καρφί στο μάτι» των αστών είναι το ΚΚΕ, η πολιτική του και, φυσικά, ο «Ριζοσπάστης». Γι' αυτό και με κάθε ευκαιρία επιδιώκουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ: Είτε με συκοφάντηση, είτε με προβοκάτσιες, είτε με διαστρέβλωση των θέσεών του για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα. Ενίοτε επιστρατεύουν και αστεϊσμούς, θέλοντας να κρύψουν πίσω από το δήθεν καλαμπούρι, την εχθρότητά τους απέναντι στην ίδια τη φύση του «Ριζοσπάστη», στο γεγονός, δηλαδή, ότι είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, προβάλλει την πολιτική του Κόμματος της εργατικής τάξης και παρέχει ενημέρωση σχολιασμένη από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.
Ετσι, χτες ο Στ. Κασιμάτης της «Καθημερινής» επιχείρησε να διακωμωδήσει εκείνο που στην πραγματικότητα φοβούνται οι αστοί, την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης ενάντιά τους.
Αξιοποιώντας απόσπασμα από την ομιλία του αρχισυντάκτη του «Ρ» σε εκδήλωση της ΝΕ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι «η μοναδική εφημερίδα η οποία δηλώνει ανοιχτά ότι είναι δεσμευμένη με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης είναι ο "Ρ", το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ» και επισημαίνει ότι «τα υποτιθέμενα "ελαττώματα" που προσάπτει στην εφημερίδα μας ο αστικός κόσμος και η αστική δημοσιογραφία πρέπει να συνεχίσουμε να τα έχουμε. Είναι οι δικές μας αρετές και η ταυτότητά μας».
Και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν να παρουσιάσουν την ενημέρωση ως «αταξική», όσο κι αν προσπαθούν ακόμα και με αστειότητες να ξορκίσουν την αλήθεια. Ταξική είναι η ενημέρωση και αυτό επιβεβαιώνεται διαρκώς. Αλλωστε, τόσο ο ίδιος ο Στ. Κασιμάτης, όσο και η «Καθημερινή», είναι ξεκάθαρα ταγμένοι στο πλευρό των συμφερόντων των καπιταλιστών, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες για το χτύπημα των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Και όταν μέσα από τις σελίδες του αστικού Τύπου «χτυπιέται» ο «Ρ» και το ΚΚΕ, στόχος τους είναι ακριβώς να χτυπήσουν το ίδιο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Πηγή : Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: