Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ, βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη για τα σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο.



Με το σημερινό πρωτοσέλιδο της, η εφημερίδα "Αλήθεια" στα πλαίσια της συνεχιζόμενης στοχοποίησης του προέδρου της Δημοκρατίας για το δυστύχημα στο Μαρί, επιχειρεί να υποβάλει στους αναγνώστες της ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε ως χώρο αποθήκευσης των εμπορευματοκιβωτίων το Μαρί. Στην προσπάθεια της να τεκμηριώσει τη θέση της επικαλείται χειρόγραφο σημείωμα του πρώην υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα προς τον πρώην γενικό διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας.
Μέσα όμως από το ίδιο το σημείωμα, ημερομηνίας 12/2/2009, καταγράφεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι οδηγίες που είχε δώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφορούσαν αποκλειστικά την ανάληψη από πλευράς του υπουργείου Άμυνας της ευθύνης συντονισμού της όλης επιχείρησης για την εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εφημερίδας "Αλήθεια", μέσα από ψέματα και διαστρεβλώσεις να συντηρήσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που καλλιεργείται εδώ και δύο μήνες από πολιτικά πρόσωπα και μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ.
Στην ίδια λογική, της καλλιέργειας και συντήρησης της περιρρέουσας ατμόσφαιρας σε βάρος του προέδρου της Δημοκρατίας, μέσα από δημοσιεύματα σε διάφορες εφημερίδες, ορισμένοι επιχειρούν να προκαταλάβουν το περιεχόμενο του πορίσματος της επιτροπής Πολυβίου.
Διερωτόμαστε αν τα όσα γράφονται στο σημερινό ημερήσιο τύπο αποτελούν τους ευσεβείς πόθους αυτών που τα προβάλλουν ή βασίζονται σε βάσιμη πληροφόρηση που έχουν από την ίδια την επιτροπή Πολυβίου.
Καλούμε τον κύριο Πολυβίου να τοποθετηθεί επ' αυτής της ενέργειας των συγκεκριμένων εφημερίδων και πολύ περισσότερο για το αν τα όσα καταγράφονται είναι προϊόν πληροφόρησης από την ίδια την επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: