Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόταση αγώνα προς όλους τους φοιτητές –σπουδαστές, προς τους φοιτητικούς – σπουδαστικούς συλλόγους 19/9/11.



             Κατάληψη των σχολών έως την Παρασκευή. Να γίνουν κανονικά οι εγγραφές των πρωτοετών. Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων κατά τη διάρκεια της εξεταστικής.
             Κατάληψη των διοικητικών-οικονομικών υπηρεσιών των ιδρυμάτων
             Συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νόμο για τα χαράτσια Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 19:00, Σύνταγμα (προσυγκέντρωση 18:00 Χαυτεία)
             Νέο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 12:00 στην Ομόνοια των φοιτητικών-σπουδαστικών συλλόγων, των επιτροπών αγώνα.
             Στηρίζουμε την οργάνωση γενικής πανελλαδικής απεργίας
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές που τρεις βδομάδες τώρα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις και τις άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Αυτή είναι η δική μας απάντηση στην κυβέρνηση, τους συμμάχους της, τα αστικά ΜΜΕ, τους «προθύμους» του «Υπουργείου φωτοτυπίας».

Αυτή είναι η δική μας απάντηση απέναντι στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου και τα τρομοκρατικά διλήμματα που βάζουν με τη νέα κατάπτυστη εγκύκλιο που έστειλαν.

Ο αγώνας έχει κλιμάκωση, θέλει αντοχή, υπομονή και κοπιαστική δουλειά.
Αγώνας με όλες τις μορφές πάλης που θα οξύνουν τη σύγκρουση, θα βοηθήσουν νέες δυνάμεις, πρωτοετείς φοιτητές να συμμετέχουν στις διαδικασίες. 
Κλιμάκωση σημαίνει πιο γερή οργάνωση. Πρέπει τα συμπεράσματα της πρώτης φάσης του αγώνα να φτάσουν στους χιλιάδες φοιτητές που δεν έχουν μπει ακόμα στον αγώνα. Να αλλάζει ο συσχετισμός στο έδαφος της πάλης, να βαθαίνει η κοινή δράση με το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Να δυναμώνει το σύνθημα: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ».
Μόνο έτσι το κίνημα θα αποκτά ικανότητα μπλοκαρίσματος των αντιλαϊκών νόμων, θα είναι ένα βήμα μπροστά, θα προβλέπει τους χειρισμούς της κυβέρνησης, έτοιμο να μπλοκάρει το νόμο-πλαίσιο σε κάθε φάση  εφαρμογής του.
Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από την αστυνομία και την καταστολή, να μην αφήσουν χώρο για προβοκάτσιες και φαινόμενα εκφυλισμού που θα αξιοποιηθούν για να συκοφαντηθεί η πάλη.
Να γίνει το θέμα της Παιδείας υπόθεση όλου του λαού. Μαζί μας είναι το κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων που δεν είναι μπλεγμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα. Να πάρουμε θέση μάχης πλάι στους εργάτες και το ΠΑΜΕ, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομαγαζάτορες και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα.
Ετοιμάζονται να στείλουν στο σφαγείο το λαό και τα παιδιά του!
Ούτε έχουμε – ούτε θέλουμε να πληρώσουμε άλλο!

Κεφάλαιο-ΕΕ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν νέο μακελειό για το λαού. Νέα χαράτσια, νέα φορο-αφαίμαξη σε ακίνητα, αύξηση του ΦΠΑ. Οι απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται, καταργούν τα επιδόματα – πτωχοκομείου και προχωρούν ακάθεκτοι στο ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων, το τσάκισμα σε  Υγεία και Ασφάλιση.
Ήδη σωματεία, συνδικάτα και λαϊκές οργανώσεις παίρνουν αποφάσεις για οργάνωση της άρνησης πληρωμών. Συμμετέχουμε στο λαϊκό αγώνα.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε για πάσο, σίτιση, στέγαση, μετακίνηση.
Ο νέος νόμος Πλαίσιο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ φτιάχνει το νέο αστικό Πανεπιστήμιο!
Είναι κομμάτι της ενιαίας σαρωτικής επίθεσης.

Οι σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου σήμερα απαιτούν η πλειοψηφία να κάνει 2-3 χρόνια σπουδές και μετά να δουλεύει με μισθούς των 501€!
1.            Δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία. Ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα.
2.            Χτυπιέται περισσότερο η τσέπη της λαϊκής οικογένειας που έτσι κι αλλιώς τα φέρνει δύσκολα βόλτα. Κόβουν τη δωρεάν σίτιση, ξεσπιτώνουν κόσμο από τις εστίες τις οποίες θα αφήνουν να ρημάζουν, τέρμα τα δωρεάν βιβλία. Ανοίγει ο δρόμος για τα δίδακτρα. Οι δήθεν αιώνιοι φοιτητές είναι το προπέτασμα καπνού για τη διαγραφή των εργαζόμενων φοιτητών.
3.            Ενισχύεται η ιδεολογική χειραγώγηση, αυξάνεται η κρατική καταστολή. Καταργούν το άσυλο. Προχωράνε σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα. Θέλουν να μπορεί να εισβάλει η αστυνομία στα ιδρύματα. Τα παραμύθια για την «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» τα ζούμε στο πετσί μας πολύ καιρό. «Ελευθερία έκφρασης» είχαν και έχουν μόνο οι επιχειρήσεις και ο καπιταλισμός. Στόχο έχουν το οργανωμένο πολιτικοποιημένο λαϊκό και φοιτητικό κίνημα.
Εάν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν!
Ξεσηκωμός τώρα με οργανωμένο κίνημα!
Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές να συμμετάσχουν στις διαδικασίες να μπουν στον αγώνα, να συμμετάσχουν στη διαπάλη από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανωθούν ενάντια στο κεφάλαιο, τις επιχειρήσεις και τα κόμματα του. 
Έχει έρθει η ώρα οι φοιτητές και σπουδαστές να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Όχι άλλος χαμένος χρόνος. Ούτε αυτοί, ούτε το σύστημα που υπερασπίζονται διορθώνονται. Να μην τσιμπήσει κανείς στις προσπάθειες αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος.
Κανείς με τις «κινήσεις αγανακτισμένων φοιτητών» που διαφημίζουν τα συγκροτήματα SKAI και ΝΕΑ (Αλαφούζου-Λαμπράκη). Η αγωνία τους είναι να στηθεί κίνημα υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής, που από τη μία θα σκούζει «έξω τα κόμματα» και από την άλλη θα ζητά την εφαρμογή του νόμου.
Καμία εμπιστοσύνη σε όσους υπόσχονται λύσεις «μια και έξω». Που τυφλωμένοι από τον τυχοδιωκτισμό τους έχουν καταντήσει να αλληλοστηρίζονται με την κυβερνητική ΠΑΣΠ και να υλοποιούν πρώτοι το «έξω τα κόμματα» με βρώμικες επιθέσεις.
Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του
Μόνο έτσι μπορεί η επιστήμη, η έρευνα να τεθούν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων. Γι’ αυτό χρειάζεται σήμερα να δυναμώσει η πάλη για Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίς κύκλους σπουδών και αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς στη βάση του επανακαθορισμού των επιστημονικών αντικειμένων, με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων γενικών και ειδικών γνώσεων. Με μεταπτυχιακές σπουδές που οδηγούν αποκλειστικά σε διδακτορικό, με το πτυχίο μοναδική πρόθεση για πρόσβαση στο επάγγελμα, με ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

Διεκδικούμε τώρα
             O νέος νόμος-πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί! Θα μείνει στα χαρτιά
             ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ- ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
             Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως
             Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ-ΤΕΙ-έρευνα
             Όχι στους μισθούς των 501€ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους
             Κανείς φοιτητής να μην  αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.
             Δωρεάν ιατροφαρμακευτική

Δεν υπάρχουν σχόλια: