Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα και Βασίλη Μουλόπουλου, με απεργούς δημοσιογράφους του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων: «Να μην περάσει η εργασιακή εφεδρεία στο ΑΠΕ».



Συνάντηση με αντιπροσωπεία των απεργών δημοσιογράφων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων [ΑΠΕ], με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, κ. Γιώργο Σαββίδη, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του ΑΠΕ, κ. Μιχάλη Ψύλλο και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΑΠΕ, στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κ. Πέτρο Τσάγκαρη, είχαν σήμερα το μεσημέρι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Πειραιώς και Νησιών, Θοδωρής Δρίτσας και Επικρατείας, Βασίλης Μουλόπουλος.
Οι απεργοί δημοσιογράφοι στο ΑΠΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην περαιτέρω μείωση του προσωπικού, η οποία επιχειρείται μέσω της εργασιακής εφεδρείας, ενώ οι ανάγκες λειτουργίας του Πρακτορείου και το θεσμοθετημένο οργανόγραμμα καταδεικνύουν ότι λείπουν εργαζόμενοι, έχουν εντατικοποιηθεί οι ρυθμοί εργασίας, και δεν καλύπτονται καν οι οργανικές θέσεις του Πρακτορείου.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ έχουν υποστεί μειώσεις αποδοχών που ξεπερνούν το 40-50% της αμοιβής τους.
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα ‘’δίκαια’’, όπως τα χαρακτήρισαν, αιτήματα των εργαζομένων στο Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας, επισήμαναν την αναγκαιότητα ενός δημόσιου φορέα κάλυψης των γεγονότων και αναμετάδοσης των ειδήσεων, πέρα από κομματικές γραμμές, που συντελεί στον πλουραλισμό των απόψεων και λειτουργεί σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία. 
Ταυτόχρονα, επανέλαβαν την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο θεσμός της  εργασιακής εφεδρείας είναι ουσιαστικά, εύσχημος τρόπος για απολύσεις όχι μόνο  στο ΑΠΕ, αλλά και τον ευρύτερο και στενότερο δημόσιο τομέα. ‘’Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να εφαρμοστεί’’, τόνισαν οι δύο βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: