Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών-Πρόταση αγώνα προς όλους τους φοιτητές –σπουδαστές, προς τους φοιτητικούς – σπουδαστικούς συλλόγους



   Συνεχίζουμε τις καταλήψεις στις σχολές και τις διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες (πρυτανείες, γραφεία διασύνδεσης, ειδ. λογαριασμοί)
          Νέο Συλλαλητήριο φοιτητικών-σπουδαστικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 12:00 Ομόνοια
          Οργάνωση νέας γενικής πανελλαδικής απεργίας
          Να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εγγραφές των πρωτοετών. Οι νέοι συνάδελφοι μας θα ζήσουν στο πετσί τους της επίπτωσης από την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι η νέα δύναμη κρούσης για το κίνημα μας

 Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή το άνοιγμα της ΔΕΘ και τις νέες αντιλαϊκές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
Τα μέτρα που εξήγγειλε είναι εφιάλτης, κανονικό σφαγείο. Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματος που υπηρετούν φορτώνοντας την στις πλάτες μας, στις πλάτες των εργαζόμενων γονιών μας. Τα νέα τρομοκρατικά διλήμματα δεν τρομάζουν κανέναν.
Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους. Δεν έχουμε να πληρώσουμε, δε θέλουμε να πληρώσουμε για να αυγατίσει τα κέρδη της η πλουτοκρατία. Ούτε μισό ευρώ στα ταμεία τους. Δίνουμε οργανωμένη απάντηση.
Τέρμα στη μοιρολατρία, και το φόβο. Η κούφια αγανάκτηση δεν βγάζει πουθενά. Εάν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν!
Ο νέος Νόμος Πλαίσιο στα ΑΕΙ-TEI είναι κομμάτι της ενιαίας σαρωτικής αντιλαϊκής επίθεσης που κεφάλαιο-ΕΕ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έχουν εξαπολύσει στο έδαφος της κρίσης.
Αυτή τη στιγμή είναι υπό κατάληψη η πλειοψηφία των  σχολών σε όλη την Ελλάδα. Υπό κατάληψη βρίσκονται και οι υπηρεσίες έρευνας και διοίκησης των περισσότερων ιδρυμάτων.
Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές να συμμετάσχουν στις διαδικασίες να μπουν στον αγώνα, να συμμετάσχουν στη διαπάλη από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανωθούν ενάντια στο κεφάλαιο, τις επιχειρήσεις και τα κόμματα του.
Τώρα οι φοιτητές και σπουδαστές πρέπει να ξεσηκωθούν, να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να μπουν μπροστά για να φτιαχτεί το μεγάλο οργανωμένο ποτάμι που θα τους ανατρέψει με πολιτικοποιημένο αγώνα. Μαζί μας θα είναι το κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων που δεν είναι μπλεγμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα. Τώρα να πάρουμε θέση μάχης πλάι στους εργάτες και το ΠΑΜΕ, τους αγρότες και την ΠΑΣΥ, τους μικρομαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Να χτίζεται μέρα με τη μέρα η μεγάλη συμμαχία.
Ο αγώνας έχει κλιμάκωση, θέλει αντοχή, υπομονή και κοπιαστική δουλειά. Όσοι υπόσχονται λύσεις «μια και έξω» είναι ψεύτες και επικίνδυνοι. Ο αγώνας για τη μη εφαρμογή του νόμου δεν μπορεί να είναι φούσκωμα και μετά ξεφούσκωμα. Θέλει εναλλαγή μορφών, συγκέντρωση δυνάμεων, αλλαγή συσχετισμών, συντονισμό, συμπόρευση με το εργατικό λαϊκό κίνημα. Μόνο έτσι το κίνημα θα αποκτά ικανότητα μπλοκαρίσματος των αντιλαϊκών νόμων και του νόμου-πλαίσιο.
Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από την αστυνομία και την καταστολή, να μην αφήσουν χώρο για προβοκάτσιες που θα αξιοποιηθούν, να μην αφήσουν χώρο για να συκοφαντηθεί η πάλη.
Ο αγώνας θα δυναμώνει θα μαζικοποιείται όσο δυναμώνει στις συνειδήσεις των φοιτητών και των σπουδαστών το σύνθημα: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ».

Να τι φέρνει ο νόμος-έκτρωμα:
1.         Δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία. Ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ. Αυτές οι αλλαγές έχουν δρομολογηθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία με τη στρατηγική της Λισσαβόνας και τις αποφάσεις της Μπολόνια. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα. Θέλουν η πλειοψηφία να κάνει 2-3 χρόνια σπουδές και μετά να δουλεύει με μισθούς των 501€.
2.         Χτυπιέται περισσότερο η τσέπη της λαϊκής οικογένειας που έτσι κι αλλιώς τα φέρνει δύσκολα βόλτα. Κόβουν τη δωρεάν σίτιση, ξεσπιτώνουν κόσμο από τις εστίες τις οποίες θα αφήνουν να ρημάζουν, τέρμα τα δωρεάν βιβλία. Ανοίγει ο δρόμος για τα δίδακτρα. Όποιο ίδρυμα «δεν τα φέρνει» στην πιάτσα της αγοράς,  θα βρίσκει πόρους μόνο του, θα κλείνει, θα συγχωνεύεται. Οι δήθεν αιώνιοι φοιτητές είναι το προπέτασμα καπνού για τη διαγραφή των εργαζόμενων φοιτητών.
3.         Ενισχύεται η ιδεολογική χειραγώγηση, αυξάνεται η κρατική καταστολή. Καταργούν το άσυλο. Προχωράνε σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα. Θέλουν να μπορεί να εισβάλει η αστυνομία στα ιδρύματα. Τα παραμύθια για την «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» τα ζούμε στο πετσί μας πολύ καιρό. «Ελευθερία έκφρασης» είχαν και έχουν μόνο οι επιχειρήσεις και ο καπιταλισμός. Στόχο έχουν το οργανωμένο πολιτικοποιημένο λαϊκό και φοιτητικό κίνημα.
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ! Ξεσηκωμός με οργανωμένο πολιτικοποιημένο κίνημα!
Δεν υπερασπιζόμαστε το σημερινό αστικό Πανεπιστήμιο.
Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του!
Μόνο έτσι μπορεί η επιστήμη, η έρευνα να τεθούν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων. Δηλαδή να βοηθήσουν την επιμήκυνση του χρόνου ζωής, την καταπολέμηση ασθενειών, την εκμηδένιση των εργατικών ατυχημάτων, την απάλυνση του μόχθου του εργάτη και τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, την προστασία του περιβάλλοντος.
Γι’ αυτό χρειάζεται σήμερα να δυναμώσει η πάλη για Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίς κύκλους σπουδών και αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς στη βάση του επανακαθορισμού των επιστημονικών αντικειμένων, με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων γενικών και ειδικών γνώσεων. Με μεταπτυχιακές σπουδές που οδηγούν αποκλειστικά σε διδακτορικό, με το πτυχίο μοναδική πρόθεση για πρόσβαση στο επάγγελμα, με ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
Διεκδικούμε τώρα:
          O νέος νόμος-πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί! Θα μείνει στα χαρτιά
          ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ- ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
          Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως
          Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ-ΤΕΙ-έρευνα
          Όχι στους μισθούς των 501€ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους
          Κανείς φοιτητής να μην  αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.
          Μέτρα στήριξης των ανέργων. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάρια ασθενείας για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: