Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σήμερα στο πάρκο Τρίτση ανοίγει τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»



  • Από σήμερα όλοι στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
  • Το Σάββατο θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
«Ο δικός σου δρόμος. Για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Είναι η διέξοδος που ξεκάθαρα απευθύνει προς τη νεολαία η ΚΝΕ μέσα από το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Από σήμερα, το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον. Το Σάββατο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στις 8.30 μ.μ. και το χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη.
Τα μέλη της ΚΝΕ έχουν στήσει ένα χώρο που περιμένει τη νεολαία κύρια των λαϊκών στρωμάτων, εκείνη που θέλουν αποκομμένη από κάθε προβληματισμό, αντίσταση, διεκδίκηση, που της κρύβουν την πολύτιμη ιστορία των αγώνων της τάξης της, που θέλουν να την πείσουν ότι πραγματικός πολιτισμός, αθλητισμός, δημιουργία είναι προϊόντα και όχι καθολικά δικαιώματα, που της προτείνουν την ναρκωκουλτούρα. Το Φεστιβάλ την καλεί να γνωρίσει και να διεκδικήσει όσα της στερούν, να ενταχθεί στην πάλη για αλλαγές προς όφελος του λαού.
Πλούτος εκδηλώσεων συνθέτουν και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στις τέσσερις σκηνές του και στους δεκάδες επιμέρους χώρους και περίπτερα.
Κάθε επισκέπτης, οποιασδήποτε ηλικίας, όποια και να 'ναι τα ενδιαφέροντά του και οι αγωνίες του, είναι σίγουρο ότι θα βρει στο Φεστιβάλ πολλές γωνιές και εκδηλώσεις που θα τον εκφράζουν, θα τον ψυχαγωγήσουν, θα του γεννήσουν προβληματισμούς. Οι νέοι της ΚΝΕ έχουν φροντίσει γι' αυτό, στήνοντας μόνοι τους, εθελοντικά, με μοναδικό εφόδιο τη συντροφικότητά τους, μια μεγάλη γιορτή, μια μεγάλη φεστιβαλική πολιτεία, με σεβασμό στον όμορφο χώρο του πάρκου. Στέλνουν έτσι και το μήνυμα του πώς πρέπει να λειτουργούν και να αξιοποιούνται αυτοί οι χώροι, από το λαό και για το λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι από πέρσι, που για πρώτη φορά έγινε το Φεστιβάλ στο «πάρκο Τρίτση», ο κόσμος στις δυτικές συνοικίες έδινε συγχαρητήρια στην ΚΝΕ όχι μόνο για το μοναδικό τριήμερο όμορφων εκδηλώσεων, αλλά και γιατί άφησε το πάρκο... σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι το «παρέλαβε».

Εμπρός λοιπόν, από σήμερα όλα τα ραντεβού κλείνονται για 'κει. Να πλημμυρίσει το «πάρκο Τρίτση»!
























Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: