Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ. Συνέπεια του Μάαστριχτ οι ιδιωτικοποιήσεις .Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.


Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων στα «Ελληνικά Πετρέλαια» είχε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Η συνάντηση έγινε με αίτημα των συνδικαλιστών, οι οποίοι ενημέρωσαν για τη δρομολογούμενη πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:
«Σήμερα πια είναι ολοφάνερο ότι οι αποκρατικοποιήσεις που δηλώνει η κυβέρνηση και μάλιστα επιχειρήσεων όπως είναι τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΦΑ, δηλαδή ο σημαντικός τομέας της διύλισης του φυσικού αερίου, δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με το χρέος.
Κυρίως τώρα, σε περίοδο κρίσης, εφαρμόζεται αυτό που είχε προαποφασίσει η κυβέρνηση και η ΕΕ με τη συνθήκη του Μάαστριχ, οι τομείς αυτοί στρατηγικής σημασίας να περάσουν 100% στα μονοπώλια, σε συνθήκες μάλιστα οξύτατου ανταγωνισμού.
Θεωρούμε ότι το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό, οι οποίοι βεβαίως θα υποστούν και απολύσεις και μειώσεις μισθών και εδώ συμπεριλαμβάνουν και αυτούς που δουλεύουν σε εργολάβους. Το πρόβλημα αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και επομένως αν μπορούμε να παρεμποδίσουμε ή να αξιοποιήσουμε δυσκολίες στην πλήρη αποκρατικοποίηση των επιχειρήσεων αυτών, καλό θα είναι και ωφέλιμο για το λαό. Το ΚΚΕ όμως δεν θα θεωρήσει κανένα αποτέλεσμα οριστικό, θα παλέψει για να πάρει ο λαός με τα ίδια του τα χέρια τις επιχειρήσεις αυτές στην ιδιοκτησία του».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: