Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Είναι αντιδραστική η λογική «έξω τα κόμματα από τις σχολές»! Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ



«Οι ομάδες της ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν το Νόμο της Διαμαντοπούλου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σήμερα που οι αγώνες είναι σε εξέλιξη και απαιτείται ενεργητική συμμετοχή των φοιτητών στην οργάνωσή τους, αντοχή, κλιμάκωση και πολιτικοποίησή τους για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - έκτρωμα και να ανατραπεί συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική, κάποιοι χωρίς ντροπή προτρέχουν να εφαρμόσουν το νέο νόμο - έκτρωμα!!!
Μετά τη ντροπιαστική ενέργεια που έγινε στο Βιολογικό Αθήνας από τις ομάδες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ για να "σταματήσει να διακινείται ο Ριζοσπάστης τις μέρες της κατάληψης", ήρθαν και άλλα περιστατικά για να επιβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται περί σύμπτωσης!

Η αντιδραστική αυτή λογική που ελπίζαμε να είναι μεμονωμένη, συνεχίζεται από τις ομάδες της ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ αφού:
  • Στο Φυσικό Αθήνας κατέβασαν πανό της ΚΝΕ που καλούσε σε συμμετοχή στο 37ο Φεστιβάλ.
  • Στην ΑΣΟΕΕ οι ομάδες αυτές κατέβασαν όλες τις αφίσες του ΚΚΕ.
Το επιχείρημά τους ότι "δεν πρέπει να υπάρχουν κόμματα στις καταλήψεις" είναι αντιδραστικό, δεν πρέπει να το δεχτεί κανένας.
Από πού και ως πού απαγορεύεται η συζήτηση, η πολιτική και ιδεολογική διαπάλη την ώρα που οργανώνεται η πάλη στους φοιτητικούς συλλόγους και εξελίσσονται κινητοποιήσεις;
Είναι ή δεν είναι αυτό απαγόρευση στην πράξη της πολιτικής δράσης στα Πανεπιστήμια με ιδιαίτερο στόχο το ΚΚΕ και ριζοσπαστικές συσπειρώσεις;
Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες θα πάρουν απάντηση με συνέχεια των αγώνων και την επιτυχία των εκδηλώσεων του 37ου Φεστιβάλ. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ εντείνουν τις προσπάθειες ενημέρωσης και οργάνωσης των φοιτητών για την κλιμάκωση της πάλης, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο, για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός αλλά η πλουτοκρατία».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: