Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


  •  Το Σάββατο θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Αύριο, συζήτηση για τις οικονομικές - πολιτικές εξελίξεις, με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη. Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη με ομιλία (9.30 μ.μ.) από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και χαιρετισμό από τον Θανάση Χριστίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, με ακόμη περισσότερο μεράκι, άοκνα, αντιμετώπισαν τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προκάλεσε η βροχή από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και χτες το μεσημέρι. Ετσι ο χώρος του φεστιβάλ είναι έτοιμος ώστε από σήμερα και για τρεις μέρες να φιλοξενήσει τους χιλιάδες νέους και μεγαλύτερης ηλικίας που θα έρθουν σε επαφή με τη νεολαία του ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση για τη διέξοδο του λαού από τα βάσανα, την απελευθέρωσή του από την εκμετάλλευση.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες με τους Θ. Μικρούτσικο - Χ. Θηβαίο - Μ. Πασχαλίδη, Παντελή Θαλασσινό, Μπλε - Λάκη Παπαδόπουλο, Μελίνα Ασλανίδου, Κίτρινα Ποδήλατα, Δάφνη Λέμπερου, ΣAΒACH, Αγάθωνα, Νίκο Κατσίκα, Π. Θεοχαρίδη, Εκμέκ, Reactive, Βanda latinico, Skelters και σύνολα τζαζ. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στην Σωτηρία Μπέλλου, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Κώστα Βάρναλη, τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Στ. Καζαντζίδη.

Παράλληλα με τις συναυλίες και τις άλλες πλούσιες και πολύμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις, φιλοξενεί μια σειρά συζητήσεις και αφιερώματα.
Αύριο Παρασκευή ξεχωρίζει η συζήτηση με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 8.45 μ.μ. (κεντρική εξέδρα) και έχει θέμα: «Οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και προοπτικές της ταξικής πάλης, 20 χρόνια από τη νίκη της αντεπανάστασης».
Το πρόγραμμα σήμερα
Κεντρική εξέδρα: Pandora Jazz Quartet, Νίκος Kατσίκας, Πάνος Ζώης, αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι, Παντελής Θαλασσινός.
Λαϊκή εξέδρα: «Φίλοι της παράδοσης» παραδοσιακός σύλλογος Γ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.
Βιβλιοπαρουσίαση: Λογοτεχνικές εκδόσεις για την εργατική τάξη.
Θεοχαρίδης Παντελής, Κασούρας Βασίλης με τραγούδια του Καζαντζίδη και μεγάλων συνθετών.
Νεανική εξέδρα: 3 laloun, Εκμέκ, Μπλε - Λάκης Παπαδόπουλος.
Εξέδρα πολιτισμού: Αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο.
Εργαστήρι κατασκευής κούκλας.
Παιδότοπος: Παράσταση Καραγκιόζη με τον Αγάπιο Αγαπίου, εργαστήρι με χειροτεχνίες και μουσικά παιχνίδια.
Περίπτερο εργασίας: 7 μ.μ., συζήτηση με θέμα: «Εργατική αντεπίθεση και λαϊκή συμμαχία: Η απάντηση του ταξικού εργατικού κινήματος στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης - Οι θέσεις του ΚΚΕ».
Περίπτερο μαθητών: 7 μ.μ. συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Παιδεία και η οργάνωση του αγώνα με την έναρξη της νέας χρονιάς».

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: