Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Χιλή: Μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διασηλωτές και αστυνομία στην Χιλή-Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.



Μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στην Χιλή, ενώ η ένταση κλιμακώνεται καθώς ένας Χιλιανός έφηβος υπέκυψε, νωρίς χθες, μετά τον τραυματισμό του στο στήθος από σφαίρα (πιθανότατα αστυνομικού) την Πέμπτη, την δεύτερη ημέρα των μεγάλων διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 16χρονος ονομαζόταν Μανουέλ Γκουτιέρες και πρόσθεσε ότι τραυματίστηκε στο στήθος στην διάρκεια αψιμαχιών ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς τη νύχτα στο Σαντιάγκο.

Ο αδελφός του αδικοχαμένου εφήβου κατηγόρησε αστυνομικούς που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο πως άνοιξαν πυρ στην διάρκεια επεισοδίων σε συνοικία στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Η αστυνομία διέψευσε ότι ευθύνεται, υποστηρίζοντας ότι δεν χρησιμοποίησε όπλα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.
Οι αρχές ανέφεραν ότι 1.394 άνθρωποι συνελήφθησαν στα επεισόδια, ενώ 153 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια της Τετάρτης και της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις αρχές, 175.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διοργανωτές αντίθετα ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές ήταν 600.000.

Πηγή:www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: