Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Για όσους είναι υπέρ της εξέγερσης στην Λιβύη ας διαβάσουν αυτό:Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Aujourd'hui en France/Le Parisien χαρακτηρίζει την επέμβαση της Γαλλίας στην Λιβύη ως "μια επένδυση στο μέλλον".



Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Aujourd'hui en France/Le Parisien χαρακτηρίζει την επέμβαση της Γαλλίας στην Λιβύη ως "μια επένδυση στο μέλλον".
"Όταν με ρωτούν για το κόστος της επιχείρησης--το υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα--απαντώ πως είναι επίσης και μια επένδυση στο μέλλον", τόνισε.
Σύμφωνα με τον Ζιπέ, "τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας είχαν κατασχεθεί από τον Καντάφι που συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες χρυσού.
Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη της Λιβύης. Μια Λιβύη που θα ευημερεί θα αποτελέσει παράγοντα ισορροπία στην περιοχή".
"Η γραμμή (της Γαλλίας), όπως φάνηκε ήδη στην Ακτή Ελεφαντοστού, είναι να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των λαών και να προστατεύσουμε τους αμάχους", υπογράμμισε ο γάλλος ΥΠΕΞ.
Στην ερώτηση γιατί αυτή η αρχή δεν εφαρμόζεται στη Συρία, ο Ζιπέ είπε χαρακτηριστικά: "Μα εφαρμόζεται απολύτως στη Συρία".
"Η Γαλλία ήταν η πρώτη που είπε ότι ο Μπασάρ αλ-Ασαντ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία. Ήταν από τις πρώτες χώρες που συμμετείχαν στην παγκόσμια κινητοποίηση για την άσκηση πίεσης στο συριακό καθεστώς μέσω πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων".
Ο Ζιπέ είπε ότι "δεν εξετάζεται προς το παρόν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, διότι πρέπει να ληφθούν υπόψη η κατάσταση στην περιοχή και η διεθνής στάση απέναντι στο συριακό ζήτημα".
"Η πρώτη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει διεθνές ένταλμα. Δεν θα αρχίσουμε, με δική μας ευθύνη, μια στρατιωτική επιχείρηση", υπογράμμισε και κατέληξε: "η Ρωσία, αλλά και η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία είναι αντίθετες με κάτι τέτοιο".

Πηγή:www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: