Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΜΑΣ- Νέο συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη σε όλες τις πόλεις.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέο συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα
Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη σε όλες τις πόλεις.
«Ο ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ»
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου το μαύρο μπλοκ κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ψήφισαν τον κατάπτυστο νέο νόμο-έκτρωμα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι συμφωνούν με τη στρατηγική που λέει ότι η ανώτατη εκπαίδευση είναι χώρος για μπίζνες, ως μέρος της συνολικής στρατηγικής συμφωνίας τους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Με το νέο νόμο, δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία, ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Η λαϊκή οικογένεια θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ανοίγουν το δρόμο για δίδακτρα, θα πληρώνουμε για συγγράμματα, παραδίδουν τη φοιτητική μέριμνα και τις υποδομές σε ιδιώτες. Προχωράνε σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα, τις δομές και τα συλλογικά του όργανα, στους φοιτητικούς συλλόγους. Γενικεύουν τη στρατιά των συμβασιούχων διδασκόντων.
Νέο κύμα αυταρχισμού και κρατικής καταστολής ετοιμάζουν για όποιον αντιστέκεται στη δράση των επιχειρήσεων. Γι’ αυτό και στη βουλή έγιναν όλα αυτά τα εμετικά παζάρια μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ για την πλήρη κατάργηση του ασύλου.
Αυτά την ώρα που καταδικάζουν τις νέες γενιές εργαζομένων στην ανασφάλιστη εργασία, στη δουλειά με μισθούς πείνας, στην ανεργία, την εξαθλίωση.
Η κ. Διαμαντοπούλου να κρατήσει για τις συνεδριάσεις της λέσχης Bilderberg της οποίας είναι τρόφιμος, τους λεονταρισμούς, τους τσαμπουκάδες, τις απειλές και τις φοβερές. Οι φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών δεν τρομοκρατούνται!
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε φοιτητή. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ με το ΜΑΣ!
Αυτός ο νόμος δεν διορθώνεται! Θα ανατραπεί, δεν θα εφαρμοστεί!
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργάνωσε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μαζί με το ΠΑΜΕ στις 24 Αυγούστου καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών σε άμεση οργάνωση της πάλης για να μην εφαρμοστεί ο νόμος, για το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο φόρτωμα των επιπτώσεων της κρίσης στους φοιτητές και τις οικογένειες τους.
Καλούμε σε:
  • Εδώ και τώρα συγκρότηση και συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων
  • Εδώ και τώρα διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην εφαρμογή του νόμου.
  • Καταλήψεις διαρκείας σε διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες των ιδρυμάτων (πρυτανείες, γρ. διασύνδεσης, ειδ. λογαριασμούς, επιτροπές ερευνών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: