Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Real News.


Η σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού καταδεικνύει το μέγεθος της απόστασης που χωρίζει αυτόν και την κυβέρνησή του από τις αγωνίες και τις ανάγκες του λαού για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη. 
Αναφέρεται στη λαϊκή εντολή και απορρίπτει το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ  από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά τη λαϊκή εντολή, υλοποιώντας τις πιο ακραίες και αυταρχικές επιθέσεις εις βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας, χάνοντας κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση και κοινωνική στήριξη.

Έχει το θράσος να υποστηρίζει τη μείωση των φόρων και τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, όταν προετοιμάζεται νέα φορολογική επιδρομή εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, με το κεφάλαιο να «πίνει νερό» στο όνομα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογική ασυλία που απολαμβάνει.
Το ευρωπαϊκό ανέκδοτο της χρονιάς είναι ότι οι Μέρκελ-Σαρκοζύ «πλησιάζουν στις θέσεις μας», εννοώντας προφανώς ότι μαζί εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την παγίωση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το δε «μήνυμα» που στέλνει στη νέα γενιά  συνίσταται στην απαξίωση και την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, τη διάλυση του πανεπιστημίου, την εκτόξευση της ανεργίας των νέων σε δυσθεώρητα ύψη, τις στρατιές των νέων που φεύγουν προς το εξωτερικό για αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. 
Ο κ.Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα και αυτό που θέλουν οι πολίτες δεν είναι άλλες «αλλαγές» όπως αυτές που μας έχουν φέρει στη σημερινή τραγική κατάσταση, αλλά την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: