Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ :Λήψη μέτρων «προστασίας» από την καπιταλιστική κρίση.



«Ο Ομπάμα στο λαβύρινθό του», δήλωσε ο Πρόεδρος Ούγο Τσάβες με την επιστροφή του από την Αβάνα όπου ολοκλήρωσε το δεύτερο γύρο της χημειοθεραπείας του και αναφερόμενος στη σοβαρότερη κρίση που κλονίζει τις ΗΠΑ από την Εποχή της Μεγάλης Υφεσης, τη δεκαετία του '30, προσθέτοντας ότι η «οικονομία της Βενεζουέλας είναι θωρακισμένη».
H κρίση που σοβεί στις ΗΠΑ και η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση δεν είναι δυνατό να μην επηρεάσει την οικονομία της Βενεζουέλας, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χόρχε Τζιορντάνι, δεδομένου ότι το 50% του πετρελαίου που εξάγει η Βενεζουέλα πηγαίνει στην αμερικανική αγορά, ενώ το 60% των εισαγωγών στη Βενεζουέλα προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Ο Τζιορντάνι πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν προετοιμάσει κατάλληλα την οικονομία για μία «επίθεση» από τις αγορές.
Τη μεταφορά αποθεμάτων ύψους 6,3 δισ. δολαρίων από ευρωπαϊκές τράπεζες προς ρωσικές, κινεζικές και βραζιλιάνικες τράπεζες, σχεδιάζει η Βενεζουέλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal». Επίσης, κατά το δημοσίευμα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας σχεδιάζει τη μεταφορά 211 τόνων χρυσού, αξίας άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων από θησαυροφυλάκια του εξωτερικού στο θησαυροφυλάκιο της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας στο Καράκας, ενώ ήδη έχει ζητήσει από την Τράπεζα της Αγγλίας τη μεταφορά των 99 τόνων χρυσού που κατέχει η Βενεζουέλα σε τράπεζα της Νότιας Αμερικής.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: